Thursday, December 31, 2009

Bye 2009.

Rasa berdebar-debar nak melangkah ke tahun 2009. Ada satu perasaan yang sukar digambarkan. Kenapa ek. Apapun, SELAMAT MENYAMBUT TAHUN 2010. Semoga tahun 2010 menjanjikan lebih kegembiraan dan kebahagaiaan buat kita semua. Cheers!!

Thursday, December 24, 2009

2009 : How Much Do You Waste Your Time On Facebook??

A Compilation Of 2009's Status On Facebook ;




On My Mind - 2009


1. is budakcikangcute...hihihihi

2. is bosan sampai nak mati

3. i am superwoman

4. is seriusly not in mood!!

5. is mencari cinta

6. dreaming

7. is waiting for her Prince Charming

8. happy with my life :-)

9. more happy today

10. i tried to go on like i never knew you...

11. flirt is not a crime ;-p

12. badan, mata semua lemau... arghhh....tensen

13. yahoooo....tomok juara OIAM !!!!!!

14. i had a great weekend!!

15. ape agenda minggu ni ek.....

16. miss someone...but don't know who....haish....i'm going crazy la mcm ni... bagi aku dadah sekilo!!

17. rumah saya sudah ada streamyx... huhu...lembap tol tm nieh!!

18. never regret something that make u smile...yeah...i'm smiling... but deep inside i'm dying

19. bored.... someone pls take me out

20. ayooo....tetiba rasa nak makan donut

21. malam yang indah...berehat2 di rumah

22. "ThE WoRsT FeeLiNg IsN't BeInG LoNeLy, BuT FoRgoTen By SoMeOne YoU CaN't FoRgEt"

23. mau nonton wayang..tapi, takde sape nak teman... :-(

24. sunday blues....dok umeh je ke??? ishhhhhh

25. i need a boyfriend

26. finally, i let him go... we are now just friend..for his sake...

27. saya di mcd alamanda lepak dengan afa....jap lagi tgk muvie..

28. ngantuknyeeee...

29. bersenang lenang di rumah.....

30. siapkan my blogshop......

31. semalam yang hangat...

32. ku ingin kamu

33. lama tol aku tido....sudah lmbat nak ke opis....

34. kadang2 saya rasa macam saya masih sayangkan dia la....haish!!

35. boring....pehal weekend aku dok umah je nie....

36. jumpa dia kejap

37. masih menunggu si dia

38. kejap lagi pergi keje...huhuhu.....jangan la lambt lagi hari nie...

39. berjaya jugak aku puasa hari ni...

40. poker face

41. terusku...terus menunggu....cinta yang takkan pernah ada...

42. jumaat......malasnye nak g keje

43. lambatnye nak azan nie......gwe udah lapar.....ciken wing memanggil2

44. bosannye...ape nak buek nieeee

45. pergi time square...ngan affa

46. melalak sampai lebam......

47. aku kibarkan bendera putih kali nie

48. aku masih belum tido dari semalam.....

49. apa nak buek nie.....

50. hohoho...aku tak pergi kerja

51. tired

52. hari2 pun bosan...ape kes????

53. Ii'm in a sad mood :-(

54. stay or stay away????

55. he's still the best....

56. there's something missing in my heart

57. bila la aku nak ade boffriend nie.....

58. I'M SICK OF THIS LIFE.

59. mood kerja, tolonglah datang...dah 3 kali el bulan nie...huhu

60. wabak H1N1 buat aku fobia

61. nak tido petang kejap....

62. i must change my life style yang tak sihat nie....isk..isk...

63. berjaya tidak tido senja!!

64. senja...senja....g mandi semua kawan2......

65. astro ku sudah kena potong...arghh...bosannnye!!

66. asal senja je ngantok...asal ngantok je senja....haih, syaitan ape yg dah merasuk aku nie....

67. malasnye nak kemas barang...

68. kepenatan......

69. kat opis aku dah ade orang kena kuarantin sebab H1N1... takutnyeeeeeee.....

70. hujan....yes!!! i like hujan (bukan kumpulan hujan ye)

71. baru balik dari berpoya2 mcm tak hengat donia semalam....

72. baru bangun tido....

73. sayangku moga ko tahu tidak semua cinta bersatu.....

74. kita jatuh cinta bukan kerna paras rupa...atau harta benda yang diidami manusia......

75. boring di opis dan belik ke umah...pastu online fesbuk..lalalala

76. go to....tidur lah........

77. sudah boleh online fesbuk di opis... lalalalala

78. Love is not waste of time...One word from the one you love, you can do anything!! - Cujen Al Pacino ;-p

79. merajuk pada yang kasih...merindu pada yang sudi.....

80. geram ngan My Da!!!!!

81. geram lagi ngan si dia!!!!! mungkir janji lagi......GERAM!!!!!!!!!!!

82. bosannnnn

83. ruginya saya tak dapat puasa awal ramadhan nie :-(

84. selamat berbuka puasa kawan2...makan pe hari pertama pose nie?

85. rase nak pergi midvalley....

86. esok kena kerja....malasnyer!!!!!

87. aku tak keje hari ni... malas!

88. aku masih bermalas-malasan di rumah... muahahahhahaha

89. menunggu cik affa mengambil sy untuk berbuka puasa di alamanda...

90. Saya masih di rumah. Tak sihat. Hati saya cedera parah. Kawan-kawan doakan saya cepat sembuh yer!!

91. i'm hoping that day i don't need a fake smile

92. menunggu waktu berbuka dengan sabar... hari ni my mum masak bubur ayam..nyum..nyum...

93. baru kul 6 ke???? ingatkan dah kul 7 td.....isk........kat luar dah gelap...tipah tertipuuuuuuu

94. hujan akan turun dengan lebatnye di putrajaya... i likeeeeeeee

95. kebosanan melanda

96. saya kembali bekerja :)

97. bosan pulak dok opis nie.....haish....

98. rase nak makan sushi..

99. tetiba rasa nak menjiwang di petang2 hari nie.... haish.. (dah mula dah...)

100. nak sushi...nak cheesecake...nak air tebu...nak karipap sardin...nak kuih onde2...nak ciken wing...nak roti butterscott....nak ice blended mocha.... nak adam...(wahahhahah, tetiba jek)

101. masa untuk balik....yes lah!!!!! bye kengkawan sume... selamat berbuka pose...jangan lupe terawih tau mlm nie...

102. going out to eat sushi!!

103. pagi jumaat yang tertekan...

104. harap2 bos miting smpai tengahari

105. semoga kepergianmu tak akan merubah apa pun... semoga mampu ku lawan kesepianku.....

106. sempena bulan ramadhan ni, gambar pun haruslah sopan gitu... hehehehe

107. bosan nye....tv pun rosak...ape nak buat nie

108. baru balik rumah....kepenatan...

109. mana nak cari baju raye ready mate yang murah2 n cantik2... kalau boleh nak beli online je...malas tul nak keluar...

110. seminggu sekali kau datang padaku membawa cinta yang..... PALSU!!

111. selamat tidur KEKASIH GELAPKU...semoga cepat kau luapakan aku....

112. kesejukan yang teramat sangat kat opis ni...

113. hujan2 mcm ni sepatnya balik umah tido lagi bagus...

114. ngantok!!!!!!!!!!

115. balik umah melelapkan mata sekejap...

116. mkn ape yang best berbuka ni ek? idea plisss

117. kempunan nescafe latte......aghhh...bencinya..

118. bos sudah pergi seremban....yes!!

119. asal la sejuk sangat opis ni... diorang ni nak bunuh org ke ape... jangan sampai aku balik umah nanti... ehehehe

120. bosannya malam nie.. apa lah nak buat

121. jadikan aku yang kedua...buatlah diriku bahagia...walaupun kau takkan pernah ku miliki tuk selamanya.....

122. dah penat! nak tido

123. bz dengan mafia war dan sorority life

124. seribu kebaikan belum tentu dapat menutup satu kesilapan tapi satu kesilapan boleh menutup seribu kebaikan... fikir-fikir kan lah...

125. keji tak ex fiance aku antar mms berserta dengan gambar dia yang bajet hensem... perlu ke send gambar dia kat aku???? perlu keeeeeeeee???????

126. server cam haram

127. dengar lagu raya.....(dengan tak semena2 semangat raya menjelma)

128. boring

129. bz nokk!!!!!

130. bekas kekasih muncul kembali menagih janji2 lama.... sorry... cinta u dulu dah i buangkan jauh ke dalam longkang...

131. lama dah tak jumpa u...ingat nak bebuka pose ngan u... tapi, u datang la amek i ~ ayat keji bekas kekasih......WTF

132. ngantuk gile hari ni....mkn sambil tido...

133. kenapa aku tak jumpa tanda bahagi kat keybord aku ni....ade sesape leh tunjukkan dia menyorok kat mana?

134. f today was your last day, what would u do??

135. biar hujan menghapus jejakmu.....hujan la lebat2....

136. orang lain layan lagu raya, aku layan hindustan lak petang2 camnie...

137. akhirnya......siap jugak kerja aku.... syabas!! masa tuk mafia war pulak...

138. ah, kenyangnyeeeee.........

139. mengantuk yang maha dasyat....

14o. 09.09.09 ~ terlepas lagi tarikh kawen aku..huhuhu... ok, tunggu 10.10.10 lak.. ;p

141. tumpang dengo lagu dr bilik bos... bos tak sabo2 nak raya yerrrr

142. orang kata, bila kita dah tak tau nak percaya pasa siapa, percayalah pada hati kita....masalahnya betul ke kata hati kita tu??

143. syahdunya dengar lagu raya time2 camnie...... :-(

144. hari yang maha penat...mcm nak mati dah ni

145. boring tul citer nur kasih nie...asik nak lari je laki bini... bila nak abes daaa mcm nieeee.....

146. sejak akhir ni asal tido je mimpi bebukan... nak tido pun takot....

147. teringin bermain gitar dan menyanyikan lagu SELEPAS KAU PERGI (LALUNA) versi akustik untuk si dia....

148. bosan gilerrrrrrrrr

149. main sahibba bersama adik-adik

150. asal la takleh nak upload gambo nie... tensen lak aku

151. need to recharge....someone pliss give me one big hug... lama tak peluk org.. ;p

152. too much ~ tired!!

153. mata aku penat...

154. banyak perkara di dunia ni bikin aku bosan... ada perkara menarik tuk dicadangkan??

155. dosa tak kalau tak nak raya?

156. Andai ku bisa merubah semua Hingga tiada orang terluka Tapi tak mungkin Ku tak berdaya

157. ada 36 friend request yang aku pending... nak approve ke tak nak ar?? masalahnya aku tak kenal pun diorg nie....

158. sempat lagi berkaraoke di alamanda..huhuhu

159. Flirt is not a crime ^_^. Flirt with many, but slept with any.

160. nape duit bonus aku tak masuk lagi nie...isk...

161. just back from muar...lepak putrajaya sat malam ni..esok gerak ke sekinchan selangor....

162. boring dok umah...rasa nak g keje je....

163. gile lapar.....tak boleh tido...terpaksa jugak bgn untuk mencari sesuap nasi impit..huhu

164. dari tengahari dok kemas bilik sampai sekarang tak sudah2.. isk....

165. esok dah isnin ke?? janganlah aku terlajak tido sok...

166. kembali bekerja.. morning malaysia!!

167. tetiba boring lak dok opis nie

168. semalam mimpi aku nazak...hampir2 nak mati...keliling aku ramai kawan2 n kenalan... takutnyeeee... sampai skrg terasa2 lagi

169. hey ladies jangan mau dibilang lemah..kita juga bisa menipu dan menduakan.. bila ladies mula beraksi..dunia hancur.....

170. ada lelaki bastard dan bangsat dan busuk, keji, babi, sial, cari pasal ngan aku!!! haram jadah sungguh!! setakat nak cari pasal dalam facebook, tak yah la weh...meh la jumpa aku depan2... no egg ke?? dasar telor tembelang!!

171. will delete some of my fren list yang add aku tapi tak pernah bertegur sapa... atau org yang add aku tapi aku tak kenal pun dia... my facebook is only for my friend yang i know or yg betul2 nak jadi fren.. setakat add aku untuk penuhkan list kawan korg, tak payah add la.. lagipun semak la nak bace update dr sape2 tah...

172. miss mr. adam

173. best plak citer hindustan kat zee channel ni

174. seketul jerawat besar tepat kat hidung aku berjaya membuatkan mood aku hilang selama seminggu!! dah la hidung aku kembang.. tambah jerawat besar ni lagi la macam hape.....arghhh.....

175. aku dah tak boleh blah la dok opis ni...bosan nak mati....kerja pun takde.. bosan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

176. karaoke time! Yeah..

177. tepat 2.45 masuk opis...cayalah!!

178. ngat masuk opis awal bley la up sket prestasi depan bos, sekali bos aku sms kata tak masuk opis ptg nie..ciss!!

179. keboringan di rumah..... :(

180. cuaca mendung je ari ni...memang bagus untuk keluar berjalan-jalan

181. old town mines. Waiting for my blind date. Omg, what am i doing?? Ish!

182. planning to watch movie : SORORITY ROW

183. boring tahap nak mati dah nieeeee

184. mengantuk pulak rasanya

185. revolusi telah bermula, transformasi akan berlaku!

186. pergi saja....cintamu pergi.... bilang saja pada semua...biar semua tahu adanya diriku kini sendiri..... haish....cemana la nk ilangkan ingatan ni kat dia... masalahnya bila ingat dia je, semua perkara yg indah2.... he's the best man that i ever meet.....

187. redbox ioi...melalak smpai muntah

188. penat yang melampaui batas...minggu ni dah berjaya pergi jogging 3 kali... gambate!!!

189. super duper happy!!!!

190. kemengantukan dan keletihan sudah mula terasa.. balik ni konpom aku tido

191. jatuh cinta lagi.....lagi..lagi ku jatuh cinta... ;p

192. pening kepala...rasa nak muntah........

193. rasa nak bela buaya la....

194. di mana dia anak kambing saya... anak kambing saya main di tepi sawah.... di mana dia cinta hati saya...cinta hati saya yang pakai baju merah.... lalalalalalal

195. mcm nak tengok movie malam nie...ish....

196. mcm mana nak buat org yang kita suka tu, suka kat kita jugak?? ade sesape kenal bomoh paling handal kat malaysia ni? hahahaha

197. dan mungkin bila nanti...kita akan bertemu lagi...

198. menyamar jadi bantal ~~ :-p tolong....aku mengantuk sangat nieeee......

199. time to balik umah dan rest!!! yay!!

200. putrajaya sedang hujan dengan lebatnye. masa untuk tido. yes!!

201. plan nak g tgk movie...konon2 nk tgk citer PISAU CUKUR. sekali belum tayang daaaa...bulan november...ciss!!!

202. hati berbunga riang

203. unta padang pasir pun takde malas macam ente..... haish...

204. sape nak teman aku g tengok papadom nie?? :-(

205. can't stop smiling when i'm think of you ~~ ^_^

206. kenyang makan nasi beriani... dato' KP belanja... hehehehe

207. td terserempak dengan si dia yang pernah menjadi secret admirer ku (ALEX YOONG)... tetiba kak linda kata muka aku berubah jadi merah...well, adakah itu tanda...jeng..jeng..jeng.. haihs, kenapalah ko ni kacak sangat....

208. Did i lose my love to someone better...and does she love you like i do???

209. sakit badan. tido dr kul 6 ptg sampai 6 pagi..huhu...sape leh celen aku??

210. bajet 2010...gaji kakitangan awam naik 10%...ye ke??? hehe

211. mula bosan ngan segala-galanya.....

212. boring...

213. sedang menikmati kelazatan maggi dan juga milo panas.... ~~ ahhhh

214. aku yang kemalasan......

215. tired but happy :-)

216. minggu yg bosan...arghhhhh

217. baru bangun tido....lalalalala

218. arghhh....bosannyer.....nak balik umah bley tak??

219. semalam aku mimpi bos aku syok kat aku..siap tulis surat cinta kat aku... ajak aku kawen... hahahaha... hari ni aku rasa cam tak boleh nak hadap lak muka bos aku..teringat mimpi semalam...

220. ok la..disebabkan banyak request, aku main gak menatang FARMVILLE nie..

221. nak donut!!!!!

222. perkara yang paling membahagiakan ialah; apabila kita terlalu rindu kat seseorang tu, tetiba org yang dirindu tu hantar sms...haih, bisa senyum hingga ke pagi.. :-)

223. bos aku sujud syukur hari ni sebab aku datang awal...hihihihi

224. ulang lagu PERLU KAMU - AJAI & KRIS DAYANTI 80 kali....haish..kenapa tetiba suka lak lagu nie......

225. superstar!

226. aku memang turn on kalau lelaki bau wangi nie... dah la pakai perfume sama ngan somebody...isk......

227. Semangat ngah berkobar-kobar ni....

228. menggoreng karipap...nyum..nyum

229. bangun tido, makan, tengok, main game, fb, blog, tgk tv blik, tido, makan... arggghhhhh bosan!!!!!!!!!

230. yes, kelantan kalah!!!!!

231. pressure!!

232. nobody

233. Guys wish to be her first love.... Girls wish to be his last love...

234. mengapa kau membuat ku serba salah...melayani perasaan menolak kebenaran.. setelah aku dilanda gelora mabuk asmara...sedangkan engkau tahu..kelemahan ku mudah jatuh cinta.......

235. learning nobody dance...yeah!!!!

236. 11.11.2009 ...hmm..lagi dua tahun...

237. update belog ^_^

238. hassan cafe cyberjaya :-)

239. En. Rindu, boleh tak awak pergi jauh2 daripada saya... saya tak suka awak dtg dekat2 sy... seksa tau tanggung rindu ni... haishhhhhh...... -_-

240. sekali kuar lagu yang si dia penah nyanyi....hadoi...tensennya aku...

241. mengantuk #_#

242. berhati-hati dengan realiti kerana ianya mungkin fantasi!!

243. nak balik rumah, tido.

244. boring ~_~

245.
apa la nak dibuat hujung minggu nie.....

246. 2.05 a.m. Going to sleep.

247. selesai mandi dan iron baju kerja untuk seminggu ^_^

248. moday blues. pergi kerja dalam keadaan malas. sumpah aku takde mood nak pergi keje ari nie :-(

249. watching kimi wa petto ~~ i wish i could have a cute boy as a pet too ^_^

250. yay!! dah kul 12 rupanya..cepat tol masa berlalu.....

251. sakit kepala dengan tiba2...

252. sudah..ku daki gunung tertinggi..hanya untuk mencari di mana dirimu... sudah..ku jelajahi isi bumi..hanya untuk dapat hidup bersamamu... sudah...ku harungi laut samudera..hanya untuk mencari tempat berlabuhmu.. tapi, semakin jauh ku mencari....CINTA...semakin aku tak mengerti....

253. nak BURGER KING :-(

254. mood cam haram jadah *_*

255. someone say to me ; kat opis bertudung...gmbar2 dlm facebook nmpk betis....oh, ok.. esok g keje tak yah pakai tudung....

256. if u don't like smething, change it!! if u can't change it, change the way u think about it.

257. berjaya jugak aku mandi dalam keadaan yang sejuknya hanya tuhan je yang tahu... kuar bilik air gigil2 mcm kat antartika...

258. Anadai satu hari nanti aku datang kepada kamu dalam keadaan sedih, menangis, meraung atau melolong macam orang gila, apa yang aku perlukan ketika itu adalah bahu kamu dan peluklah aku tanpa ucap apa-apa pun. Itu sudah memadai. :-)

259. baru bangun. tido yang super hebat. 6 petang semalam sampai 9 pagi ini...mwahahahaha.

260. lot things to do today ; basuh baju, kemas billik, cuci kereta, servis kereta, gunting rambut....arggggh.....malasnye nak buat.

261. mcd equine!

262. nak upadate blog tp mcm malas jek...

263. hidup dalam kerinduan ~~~~

264. berjaya renew road tax dan insurans kereta online. haish, ade kereta susah. tadek kereta pun susah. -_-

265. eh, dah kul 5 rupanya. tak perasan pulak. asyik sangat buat 'kerja'. sampai tak sedar masa berlalu. hihihihi

266. kawan2 sekalian, buat masa ni, sy akan gunakan no ni untuk call dan sms. 016-2052884. no lama masih lagi ade, cuma dah kena barred jek. takleh nak call n sms. harap maklum dan sila save yer no sy di dalam hp anda. sekian, mekasih.

267. datang kerja dengan senyuman paling manis. lalalalalala. sukanya dalam hati. ^_^

268. asal la tak boleh nk komen nie..geramnyee

269. jadah ape la aku dok kat opis time2 cenggini. dah la sume org dah start cuti... arghhh...bosan!!!!

270. kebosanan di opis. main diner dash la.

271. sekali bos aku ckp; balik la, u tunggu ape lagi, bukan ade org pun dah kat opis nie. hehehhehe......caaaayang bos aku!!

272. rasa mengantuk dengan tiba-tiba.

273. baru bangun tido....huarghhh....lamanya aku tido....^_^

274. lcct..waiting for my fren.. Susah sgt nk jumpa, last2 jumpa kat lcct. Huh.

275. huarghhh...penatnya!!

276. nobody can hurt me without my permission.

277. 6S - nak mula dari mana pun tak tau. haish.....

278. when we can't have what we love, we must love what we have.

279. jangan putus asa dengan org yang kita sayang - megatron cartoon, astro ceria.

280. ya allah, kenapalah aku malas sangat hari nie!

281. baju dah siap basuh, bilik dah siap kemas, bilik air dah siap cuci, baju kerja dah siap iron tuk seminggu...so, it's time to ronggeng rokiah!!! yea!!

282. @coffee bean sunway.

283. stress.

284. kenyang mkn mee goreng yg mak aku masak....bnyk udang... best...

285. going to sleep. semoga mimpi indah malam ni.

286. mengangkat kotak dengan penuh bergaya pakai kebaya... hihihi....

287. tertekan dan serabut!!

288. jangan pisahkan...aku dan dia... tuhan tolonglah, ku cinta dia.. biarkan kami tetap bersama di dalam suka dan duka

289. yea, bos sudah keluar. masa untuk memasang lagu dengan kuat.

290. macam mana la aku nk wat keje kalau mesin shredder ni asik jammed jek... @_@

291. hujung minggu aku sentiasa menjadi hujung minggu yang membosankan....

292. super mengantuk

293. If I could have just one wish,I would wish to wake up everyday to the sound of your breath on my neck,the warmth of your lips on my cheek,the touch of your fingers on my skin,and the feel of your heart beating with mine...Knowing that I could never find that feeling with anyone other than you...............

294. bodoh punya printer!!!! asik jammed jek!!! tensen!!!!!!!!!!!!

295. nak beli kucing kat mudah.com. tapi mahal macam babi. baik aku bela babi jek. lalalala

296. masih belum menonton new moon. sape nak teman aku nie?? :-(

297. stress. need a vacation.

298. bilik aku dah jadi sarang tenuk balik...haish...malasnye nak mengemas!! sape nak jadi bibik aku?? aku upah kasih sayang yg tidak terhingga..hihi ^_^

299. change shift...susah tol kalau sume adik beradik ade FB ni... berebut2 nak hapdet...

300. old town alamanda..

301. dont tell me cause it hurt....

302. cuaca baik...mcm nak pegi jogging jek...

303. tepon dah bis bateri....erm..pemalas tul nak charge

304. masa untuk mengemas bilik...huwaaaa..malasnye!!

305. dah naik level 37 daripada level 28 dalam tempoh 2 jam main kafe world...hoohohohoho...

306. senyuman mu di samping orang ketiga..bagaikan sembilu menusuk di kalbuku....huhuhuhu.....



So, what's yours????



Do check it out :

MY YEAR IN STATUS

Monday, December 21, 2009

Avatar Movie Best.

IKLAN


Pergilah menonton beramai-ramai.
Aku bagi 8/10 star.
Berbaloi-baloi.


**************************************

Minggu lepas tak jadi balik kampung. Sekali bapak aku datang sini daa. Jadinya aktiviti pulang ke kampung ditangguh pada minggu ini. Hmm.

Kenapa la sekarang ni nafsu nak membeli telefon mambuak2. Setakat ni dah dua kali tukar phone dalam tempoh tak sampai 5 bulan. Apa masalah aku ni?? Haish!! Membazir sungguh. But, Nokia E72 betul2 menggamit perasaanku ini. Ade sesape nak hadiahkan tak?? Birthday present in advance maybe? Hihi.

Thursday, December 17, 2009

Penyakit Meroyan Saya.

Emosi tak menentu. Asik nak naik hangin jek. Pastu tetiba nak hemo2.

Aku benci ko PMS!


Esok nak balik kampung. Huhu, lama gila tak balik Muar. Rindu seh! Apa cerita agaknya kawan-kawan aku kat sana. Diorang rindu aku ke tak. Ke diorang langsung tak ingat aku. Cis!!


Oh ya, ingatkan aku nak beli Kopi 434.


Balik kampung. Ooooo balik kampung. Hati girang.


Monday, December 14, 2009

Trouble Is A Friend.



I Lenka

Lagi setengah bulan nak masuk ke tahun 2010. Cepat nak mati. Rasa macam belum sempat nak buat apa-apa tetiba je dah masuk tahun baru. Haih.

Aku dah merangka macam-macam plan untuk tahun 2010. Yang pastinya aku tak nak tahun 2010 jadi macam tahun sebelum2 ni. Sia-sia dan takde makna. Rasanya dah cukup kot tempoh untuk aku bertenang. So, sekarang time untuk move on. List untuk tahun 2010 dah siap. Panjang wooo. Nanti menjelang malam tahun baru aku paste kan kat sini. Pastu hujung tahun 2010 aku nak tengok setakat mana list yang aku buat tu berjaya aku laksanakan. ^_^

Itu je tuk hari Isnin yang membosankan ni. Nak ulang lagu Lenka tuk ke 68 kali.

Wednesday, December 9, 2009

Perpisahan Itu Bukan Satu Pengakhiran Hidup,


Ianya satu permulaan kepada hidup baru.

(_)


Sepanjang tahun 2009 ni aku banyak dikejutkan dengan hubungan cinta kawan-kawan yang tak kesampaian. Dan aku terpanggil untuk membuat entry ni bila baru-baru ni seorang sahabat 'message' aku di Facebook;


"Apa ko rasa masa putus tunang dulu? Sakit tak?"

Aku tak terkejut pun dengan soalan tu sebab aku macam dah boleh agak apa yang berlaku kat dia based on her status kat Facebook. Tapi, untuk pengesahan aku tanya jugak. Dan tekaan aku tepat. Dia baru je putus tunang. Keputusan dia sendiri.

Ok, menjawab kepada pertanyaa dia tadi. Jawapan simple aku memang la sakit tapi dalam masa yang sama aku rasa lega.

Aku putus tunang dua kali. Dua-dua aku yang mintak untuk diputuskan. Aku tau ini bukan lah perkara yang boleh nak dibanggakan atau di heboh2 kan. Tujuan aku memaparkan kisah 'percintaan' aku ni (eceh, macam dialog Kisah Benar pulak) supaya dapat dijadikan iktibar atau mungkin boleh dijadikan panduan untuk kawan-kawan yang masih dalam keadaan keliru.

Ini cerita aku untuk dikongsikan bersama korang.


Tunang aku yang pertama;

Kenal masa aku sama-sama belajar kat Politeknik dulu. Dengan dia aku belajar 'bercinta', dengan dia aku cipta macam-macam kenangan indah. Dan dengan dia jugak aku banyak susah senang bersama-sama. Orang kata dari takde pape (maklumlah student masa tu) sampailah masing-masing dah bekerja dan membina hidup masing-masing. Hubungan cinta kitaorang bertahan selama 4 tahun. Terus terang aku cakap dalam tempoh 4 tahun tu macam-macam dugaan berlaku kat kitaorang. Hubungan aku dengan dia tak la riang ria macam orang lain tengok. Bayangkanlah dia seorang yang cemburu melampau, aku pulak masa tu tak suka dikongkong dan panas baran. Masa sama-sama belajar takdelah gaduh sangat sebab depan mata. Bila dah kerja jauh2, mulalah 'panas' je. Boleh dikatakan setiap hari bergaduh. Kalau bergaduh manja tu biasalah, tapi ni bergaduh macam orang dah tak siuman. Macam orang hilang akal. Tapi, dalam keadaan kitaorang selalu bergaduh tu, kitaorang bertunang jugak.

Betul la kata orang dugaan bertunang ni lagi hebat. benda-benda kecik pun nak digaduhkan. Sampai satu tahap tu akhirnya aku tewas jugak dengan dugaan bertunang. Aku mintak pertunangan kami diputuskan. Nampak mudah kan? Hmmm.

Sebenarnya sebelum aku betul-betul nekad amek keputusan untuk putus tunang tu, boleh dikatakan setiap malam dalam tempoh 3-4 bulan aku dok berpikir. Banyak benda yang aku pikirkan. Antaranya;
  • Hubungan aku dengan dia dah lama. Sayang kalau nak putus.
  • Family dia sangat baik.
  • Kitaorang dah bertunang, malu kalau putus tunang.
  • Terlalu banyak kenangan aku dengan dia. Aku takut nanti aku meroyan asik ingat kat dia.
  • Aku takut nanti dah takde orang nak kat aku.
  • Aku takut nanti aku dah tak jumpa org macam dia atau lagi teruk aku dapat orang yang lagi dasyat dari dia.
  • Aku sayangkan hubungan baik kedua-dua keluarga.
  • Aku tak nak bila aku dah buat keputusan nak berpisah, tetiba aku ubah fikiran berbaik semula dengan dia. Aku tak nak jilat ludah sendiri.
  • Aku tak nak satu hari nanti aku menyesal dengan keputusan aku. Dan sebetulnya aku tak berani amek risiko dengan keputusan yang aku buat.
Tapi, tiba satu tahap aku betul2 nekad. Apa nak jadi, jadi lah. Dan sejak aku buat keputusan tu aku terus tak toleh2 belakang lagi. To be honest, masa mula-mula putus tu keadaan aku agak parah la jugak. Macam hilang arah, tak tau nak buat apa. Ditambah pulak masa tu aku takde kawan-kawan nak bercerita. Semua benda aku pendam. Dan hidup aku macam layang-layang putus tali (Huh, macam lirik lagu pulak. Lagu alleycats satu plisss...hihihi). Tapi, life must go on. Dan masa tu aku just go with the flow.

Sampailah satu ketika aku jumpa orang lain dan bertunang sekali lagi.

Tunang aku yang kedua;

Kenalan lama masa aku sekolah dulu. Sebelum ni dia pernah gak propose aku dua kali tapi aku tolak. Bila aku dah single balik, kitaorang jumpa semula. (Dah nama pun sekampung, pi mai pi mai tang tu jugakk). Dengan dia aku amek masa tak lama, 6 bulan je pastu terus tunang. Konon-konon takmo bercinta lama-lama. Tak nak sejarah lama berulang kembali. Tapi, akhirnya aku dengan dia putus jugak. Bayangkanlah weh, dua bulan lagi je nak kawen. Kad kawen semua dah siap. Barang-barang kawen semua dah dibeli. Orang kata persiapan sume dah siap la. Tinggal nak kawen je lagi. Tapi, tu la. Kalau dah bukan jodoh, buat macam mana pun tak jadi jugak la.

Orang nampak macam mudah. Suka je, tunang. Tak suka, putus. Weh, kalau tanya semua orang takde sape pun nak hubungan yang dah dibina tu putus di tengah jalan. Penat tau. Ingat bercinta ni tak perlukan modal ke? Masa, tenaga, duit. Semua tu kena amek kira. Bila dah putus macam tu rasa tak berbaloi. Rasa macam ish, kalau la aku tau nak jadi macam ni baik takyah bercinta. Tapi hakikatnya yang kita tak tau, tuhan duga kita ni ade sebab. Supaya kita jadi orang yang lebih baik dari sebelum ni.

Tapi harus diingat, setiap keputusan yang kita buat tu mendatangkan kesan positif dan negatif dalam hidup kita. Meh aku cerita pulak kesan-kesan yang mungkin boleh berlaku pada korang akibat dari keputusan korang tu.

Kesan Positif
  • Dah tentu-tentu korang akan rasa lega sebab terlepas dari penyiksaan jiwa yang selama ni dok membelenggu korang.
  • Korang akan jadi seorang yang lebih tabah dari sebelum ni.
  • Korang mungkin terselamat dari kehidupan rumahtangga yang tak bahagia.
  • Korang akan jadi lebih menghargai orang-orang disekeliling korang.
  • Korang tak akan mengulangi lagi kesilapan yang pernah korang buat masa korang bercinta/bertunang dengan orang sebelum ni.
  • Korang akan lebih berhati-hati bila mula menjalinkan hubungan baru.
  • Korang dah tak perlu nak punch kad kalau pi mana-mana.
  • Korang bebas nak buat apa yang korang suka.
  • Jiwa korang dah tak kacau dah.
  • Korang rasa tenang.
  • Korang akan banyak meluangkan masa dengan keluarga dan kawan-kawan yang mungkin sebelum ni korang lupa sebab hanyut dengan dunia cinta korang.
  • Korang dah tak perlu nak jaga hati dia lagi. Yang penting hati korang gembira. Ye ke? Hihi.

Tapi, setiap yang positif mesti ade negatif nya kan? So ini kesan negatif yang mungkin akan korang alami (aku dah rasa dah ^_^).


Kesan negatif
  • Kalau korang putus hubungan di saat umur korang memang dah matang untuk dikawenkan, maka kebarangkalian untuk korang mendapat pakwe baru sangat la susah. Tambah pulak korang akan rasa tertekan bila tengok kawan2 semua berebut2 naik pelamin atau menambah bilangan anak. Sedangkan korang, berendam air mata mengenangkan hubungan yang tak kesampaian. Tapi, itu terpulang pada jodoh. Mana tau tiba2 korang jumpa orang yang lebih baik dan terus2 je kawen. Tak mustahil tu, banyak berlaku kan.
  • Korang akan jadi gila meroyan sebab hari-hari dok terkenang kenangan dengan bekas kekasih/bekas tunang.
  • Korang akan rasa sunyi sangat. Lebih-lebih lagi kalau korang takde kawan atau kawan semua sibuk dengan pasangan masing-masing. Maklumlah kawan semua dah kawen, beranak pinak. Mana ada masa nak dengar masalah ko. Tah-tah diorang pun ada masalah rumahtangga. Dalam keadaan macam ni kecenderungan korang untuk berhubung balik dengan bekas kekasih amatlah tinggi. Masa ni la baru korang dok terpikir, bestnye kalau ade pakwe. Leh jugak share2 prob. Ade jugak orang nak dengar masalah aku. ^_^
  • Bila rasa sunyi, mula lah fikiran pun tak menentu. Bila fikiran tak menentu, macam-macam benda la korang nak buat. Dalam keadaan macam ni kecenderungan korang untuk keluar dengan sesiapa saja adalah tinggi. Untuk mengisi hati yang sunyi la katakan. Dan boleh jadi korang akan ade bounce relationship.
  • Korang jadi hilang arah. Tak tau mana nak dituju. Macam lagu New Boyz tu.. "kemana arah hendakku tuju, bila hatiku rindu padamu..hendak ku cari tapi tak guna kau bahagia dengan si dia..." huhuhu.
  • Silap haribulan, korang akan jadi lebih 'bebas'. Maklumlah kalau sebelum ni nak buat apa-apa ade je org dok tambat kaki, tapi sekarang dah takde. Tapi, kebebasan itu membuat hidup korang kucar-kacir.
Itu antara kesan-kesan positif dan negatif yang mungkin berlaku based on my experience. Satu yang dapat aku simpulkan. Hidup single; Seronok tapi sunyi.

Jadi sekarang terpulang la pada korang untuk nilaikan. Nasihat aku, sebelum satu2 keputusan dibuat, fikirlah sedalam-dalamnya. Pastikan betul-betul apa yang korang impikan dan yang korang inginkan dari sebuah perkahwinan atau perhubungan. Contoh macam aku dulu, aku punya dua option.

Pertama; samada aku nak hubungan tu kekal dan aku terima semua keburukan hubungan kami. Tak kisah lah aku dengan dia hari-hari bergaduh, hari-hari bertekak, hari-hari memaki hamun. Samada dia tak hormat aku, cemburu tak tentu pasal, suka mengungkit atau suka mengongkong, janji aku ada kekasih. Janji aku tak nak hubungan yang dah terjalin lama tu tak musnah macam tu je. Janji aku kawen dengan dia. Janji dia sentiasa bersama dengan aku.

Atau

Kedua; aku nekad putuskan hubungan. Biarlah aku sunyi ke, tak kawen ke, menangis hari-hari ke, janji jiwa aku dah tak kacau. Janji aku dah tak tertekan dengan pergaduhan kitaorang. Janji jiwa aku tenang. Pedulik la hubungan dah 4 tahun ke, 7 tahun ke, hatta 10 tahun sekalipun. Aku dah tak kisah. Pendek kata i can't take it anymore la. Hihihi.

Jadi, korang-korang sume dah besar kan. Dah tau apa yang korang nak dalam hidup korang. Buatlah keputusan yang takkan buat korang kata "aku menyesal la buat keputusan tu dulu". Atau korang ada rasa nak putar balik masa dan betulkan keputusan tu. Jangan ok. Jangan jadi macam tu. Sekali buat keputusan, tetaplah dengan keputusan korang. Jangan dah terlambat esok baru nak menyesal. Jangan jadi macam aku ^_^.

Aku tak menggalakkan korang memilih untuk berpisah dan aku juga tak menghalang kalau korang memlilih untuk terus hidup bersama.

Tapi, satu aku nak cakap. Tak usah la nak disayangkan atau berbangga dengan hubungan korang yang dah bertahan 7, 10 tahun tu andai dalam tempoh tu hati korang tak bahagia dan banyak makan hati dari makan nasi. Hehe.

Dan jangan pulak nak menipu diri sendiri yang sebenarnya korang lebih bahagia jadi single dari
hidup berpasangan. Padahal sebenarnya korang masih mengharapkan bekas kekasih korang.

Jadi, renung-renungkan dan selemat beramal.

Pilihan di tangan anda.



p/s: terima kasih kerana membaca entry panjang ini.

Friday, December 4, 2009

Kenangan Itu.


Terjumpa gambar2 ni dalam thumbdrive member yang tertinggal kat opis aku.
03.05.2009.
Satu tarikh yang menjadi kenangan terindah dalam hidup aku.
Pertemuan itu...


Kalau la boleh aku kembali ke masa tu (~_~)

Thursday, December 3, 2009

Masalah Aku Mungkin Bukan Masalah Bagi Kamu.

Aku ada satu masalah yang kadang-kadang aku rasa boleh menggangu emosi aku.

Aku cukup benci tengok keadaan di tempat makan; (biasanya berlaku di restoran fast food or di food court) di mana bila ada couple datang nak makan, si lelaki hanya duduk di kerusi dan menunggu manakala si perempuan pulak yang beratur nak order makan. Dah la kena beratur sendiri, time bayar pun perempuan kena keluar duit. Pastu nak angkat makanan tu pun perempuan jugak. Lelaki tadi duduk je tengok girlfriend beli makanan dengan muka tersenyum2 macam monyet. Siyes, aku menyampah gile.

Dah kurang ke lelaki gentleman dalam dunia ni?

Aku bukanlah mintak kaum wanita dilayan macam puteri atau dimanja2 kan. Tapi, dalam situasi ni aku rasa lelaki yang patut buat. Even kalau perempuan yang nak belanja sekali pun. Kalau kat rumah ye la pompuan yang sediakan makanan sume. Tapi ni kat luar la beb. Orang tengok pun rasa tak best. Er, ke aku je yang rasa camtu?

Hmmm. Mungkin ini bukan masalah bagi sesetengah orang, tapi aku memang cukup tak berkenan dengan situasi macam ni.

Kalau lah ditakdirkan aku keluar dating dengan lelaki macam ni, konpom itu adalah yang pertama dan terakhir aku dating ngan dia. Aku tak kisah kalau lelaki tak belanja aku pun, tapi time beli mesti sama2 beratur dan angkat makanan sendiri2 kalau dia tak nak angkatkan tuk aku. Tapi untuk angkatkan makanan ko letak kat meja sedangkan ko duduk mengangkang tersengih2, SORRY! Aku bukan kuli batak ko.


Tuesday, December 1, 2009

Enam S.


Aku tertekan dengan pelaksanaan 6S Jabatan Kerajaan sekarang. Sepatutnya 5S je, tapi Jabatan aku ni nak lebih-lebih pulak buat enam pulak. Mengada kan? Kalau korang tanya aku apa itu 6S or 5S, sumpah aku tak tau nok. Yang aku tau menda ni kena buat kat opis memasing. Kena kemas bersih2, kena susun segala fail, surat, buku ke, even alat tulis pun kena simpan elok2. Kena buat tagging, buat line tuk segala benda. Kena ada border.

No more key chain tergantung2, fridge magnet kat rak besi ke dan paling gampang sekali tak boleh ada bekas petak pen. Segala mak nenek alat tulis kena simpan dalam drawer yang disediakan. What The Fish!!!! Aghhhh....tekanan betul aku dibuatnya. Aku dah la suka letak pen dalam mug je. Senang nak capai, cepat pun cepat. Ni tak, nak kena bukak drawer lagi. Lambat tau tak!! Lepas tu segala atok moyang keychain ke, or segala whatever perhiasan adalah tidak dibenarkan sama sekali. Er hello, segala perhiasan tu tak mendatangkan gangguan pun kat kerja aku. Janji meja aku nak buat kerja, clear. Ko buatlah 10S ke, 20 S ke, kalau malas buat kerja tu, malas la jugak. Tah hape2 pelaksanaan pun aku tak paham daaa.


Boleh bayangkan tak office aku yang ceria ni terpaksa di clearkan disebabkan pelaksanaan 6S ni. Aku akan bekerja dalam keadaan suram macam kat rumah mayat. Isk. Tekanannya aku. Mana aku nak campak segala aksesori kat office aku ni?? Haish. (-_-)



CUJEN - Sampah Semak Samun Sepah Selerak Serabut

Monday, November 30, 2009

Monday Again.

Date : 30 November 2009
Time : 3.57 p.m
Location : Rumahku Syurgaku.

Hoho. Apa yang aku buat di rumah ar waktu2 begini? Bukan sepatutnya aku ada kat opis ke sekarang, sibuk menaip surat, menjawab telefon atau berfacebook? (^_^). Jawapannya mestilah aku tak kerja hari ni. Punyalah semangat iron baju petang semalam. Konon-konon tak mau sampai lambat di opis. Sudahnya, tercoti jugak ini hari. Er, bos saya cuti jadi saya pun cuti jugak. Sorry bos, tak sempat nak isi borang cuti ari tu. Esok saya isi yer. Mekacih.


berblogging sambil menikmati air sedap. ^_^


Huargghh, apa nak buat ni? Aku kebosanan di rumah. Adik beradik lain sume keluar pergi borpoya2, mandi manda di Wet World. Berani diorg tinggalkan kakak diorg yang comel ni. Ciss!! Er, salah aku jugak balik lewat. Kalau balik awal sikit boleh jugak ikut. Huk..huk..huk...cedih2.

Oh, rentetean dari entry semalam, ade orang request nak tengok gambar bilik selepas di makeover. Memandangkan aku rajin dan takde kerja hari ni, aku post la jugak gambar-gambarnya. Actually, gambar sebelum ni aku dah amek dua tiga hari lepas, so takdelah teruk sangat sampai laundry beg pun ada atas katil. Hehe. Tapi kamera adik aku bawak pulak. Dan gambar semalam tu snap sebelum start mengemas. So, here's the pic.



Sebelum





Selepas




Itulah cadar yang sepatutnya aku gunakan tuk bilik pengantin aku. Tapi, disebabkan tak jadi kawen, aku guna je kat bilik aku. Ok, lupakan cerita lama. (~_~).

Actually, bilik aku belum sepenuhnya di make over. Banyak lagi aku nak make over. Lam kepala ni macam-macam idea kreatip aku nak buat, cuma kdudukan kewangan dan keadaan je tak mengizinkan. Tengoklah nanti, bila mak aku dah dok kampung semula and aku tinggal solo kat sini, mungkin aku akan start make over bilikku syurgaku. Satu lagi, sebenarnya aku tak berapa suka decoration bilik aku sekarang, rasa macam makcik2. Aku suka bilik yang funky, berwarna-warni dan messy sket2, barulah nampak bujang. Takpe, rumah aku ade tiga bilik. Lepas ni semua bilik tu jadi hak milik aku sepenuhnya. Tunggu je la apa aku nak buat dengan bilik tu semua. Huhhhu.. Ikea, here i come (^_^).

Sunday, November 29, 2009

Adegan Yang Hanya Dapat Dilihat Di Bilik Aku.


Masyaallah. Ini bilik ke sarang tenuk?

Kain baju sepah sana sini. Dengan laundry beg pun ada atas katil. Isk.Isk.Isk. Bilik anak dara sapa la ni.

Bayangkanlah, tempat nak lalu pun takde. Tempat tido apatah lagi. Setiap kali nak tido, aku humban semua ke bawah, pastu terus tido tanpa rasa bersalah. Huahahaha. Apakan daya, aku hanya insan biasa yang kadang2 datang jugak dia punya malas tu. ^_^.

Akhirnya, hari kesedaran aku tu muncul jugak. Hari ni, hantu rajin apa tah yang merasuk aku; bangun2 je tido lepas makan roti sekeping dan nescafe separuh gelas (tak sempat nak habiskan sebab dah masuk semut. Cilako punya semut), aku terus memulakan aktivi mengemas sarang tenuk. Hihihi. lama gile beb, dari kul 2 petang sampai la kul 8 malam. Abis je mengemas, aku terus mandi pastu terus keluar gi beli makanan kucing. Masa drive nak pergi petronas tu, tetiba aku rasa cam kaki aku menggigil2. Barulah aku sedar rupanya aku tak makan lagi. Isk, patutlah menggigil. Ingat kena penyakit parkinson tadi.

Balik je dari petronas, tanpa berlengah, terus amek lesung batu, cili api segenggam, bawang putih, bawang merah dan tumbuk sampai lumat! Lepas tu, dengan lajunya amek periuk, letak minyak sket, tumis bahan2 tadi. Kemudian, letak air semangkuk. Lepas tu baru lah aku keluarkan MAGGI. Hihihi. Sekali aku masak maggi je. Aku dah lapo, takde maknanya nak masak best2. Mee maggi cepat dimasak sedap dimakan. Ehee. Sementara menunggu maggi aku sejuk, aku update la blog ni. Hihihi.




Er, maggi aku dah sejuk la. Gua chow dulu.

Tata.


p/s : aku baru je bela anak kucing. jumpa anak kucing berkeliaran tak tantu arah kat area apartment aku. kesian punya pasal, terus aku bawak balik rumah. Nanti aku update pasal anak kucing tu ye. :-)

Wednesday, November 25, 2009

Hemo Hemo.

Kau kata aku sombong.
Kau kata aku berlagak.
Kau kata muka aku macam sial.
Kau kata aku tak pandai bercampur ngan orang.
Kau kata aku perasan lawa.
Kau kata aku banyak skandal.
Kau kata aku menggedik.
Kau kata aku tak reti buat kerja.
Kau kata KAU TAK SUKA AKU.

Tapi, apa yang aku pelik kenapa kau masih sibuk nak add aku kat Facebook, sibuk baca blog aku, sibuk nak tengok gambar2 aku, sibuk nak tau aku keluar dengan siapa, sibuk nak tau aku dah ade boyfriend ke belum, sibuk nak tau aku pergi mana, sibuk nak tengok pakwe aku hensem ke tak dan sibuk bercerita perihal aku kat kawan -kawan ko yang lain.

Orang kata, orang kata tau bukan aku yang kata. Kalau kita suka kat seseorang tu, semua pasal dia kita nak tau. Kalau kita suka seseorang tu, mulut kita ni tak henti2 nak cerita pasal dia. Owh, adakah itu tandanya yang ko sangat sukakan aku lebih dari segala-galanya? Adakah itu tandanya ko terlalu mengagumi aku sehinggakan ko tak henti2 nak bercerita pasal aku? Tapi, takpelah kalau kau malu nak mengaku. Hakikatnya ko sendiri yang tau.

Dan aku akan tetap begini. Samada ko suka atau tidak.

Bai babi.

Thursday, November 19, 2009

Mati Itu Pasti, Hidup Belum Tentu.

"I baru sampai KL dari KK. My Mom call, bapak i dah tak ada. I balik KK subuh ni"

Malam kelmarin aku terima sms tu dari someone yang sangat closed dengan aku. Secara jujurnya aku tak terkejut dengan berita tu sebab sebelum ni pun memang bapak dia dah sakit teruk. Cuma bila dapat sms macam tu, aku macam tak tau nak buat apa. Maksud aku tak tau nak bagi reaksi mcm mana sebab aku bukan jenis org yang reti nak pujuk2 orang atau nak calm down kan org or whatever perkataaan la yang seumpamanya. Aku takut kang salah perkataan, akan buatkan orang tu lagi sedih. Lama jugak aku amek masa nak reply sms tu. Last-last aku reply je mcm ni;

"Al-Fatihah untuk ur father. Takziah untuk u sekeluarga. Banyakkan sabar k. Sorry, my phone already barred. Can't make call and sms."

Memang kebetulan phone aku dah kena barred masa tu and aku reply guna phone adik aku je. Pada pendapat korang, teruk sangat ke bagi jawapan mcm tu. Memandangkan aku boleh dikatakan agak closed la dengan dia. Tapi, entahlah bila tiba bab-bab macam ni, aku jadi tak reti nak handle. Aku bukan jenis org yang reti nak bermulut manis nak ucapkan kata-kata yang boleh sejukkan hati org. Aku memang tak reti. Kalau ada org datang kat aku nangis-nangis, aku rasa aku boleh pandang je kot muka dia. Tapi tu bukan maksud aku takde hati perut atau keras hati. Aku boleh rasa sedih dengan apa yang dia rasa. Tapi, nak memujuk tu bukan aku la. Nak pujuk budak kecik yang tak berakal sangat pun aku tak reti, inikan pula nak pujuk org dah besar panjang.

Mungkin jugak aku bukan jenis orang yang suka dipujuk membuatkan aku tak berapa reti nak pujuk org. Lagipun bila orang pujuk nanti aku jadi makin mengada. Hehe. Tapi, janganlah bila dah buat aku sakit hati terus wat bodoh je. Cukuplah sekadar mohon maaf, dan bagi aku masa untuk bertenang. Aku akan elok dengan sendirinya.

Citer pasal pujuk memujuk ni, kadang-kadang benda tu boleh jugak mendatangkan sakit hati. Ni cerita dari kawan aku yang miscariage after 7 month mengandung. First baby. Nak dijadikan cerita lepas habis pantang dia kembali semula ke opis. Dan biasalah bila kat opis ni ramai la yang akan bertanya. Ucap takziah pe suma. Ok, memang benda tu baik. Menunjukkan keprihatinan kita. Tapi yang tak bestnya bila ada orang yang masih dok sibuk2 tanya "mcm mana boleh jadi gitu?", "sempat tak tengok muka baby?", "nama baby apa?", "lelaki ke perempuan?". Pastu diorang yang tanya tu pulak yang sedih2, nangis2 bagai. Isk, sungguh tak paham. Tau tak, bila kita cakap mcm tu akan buat orang bertambah sedih. Kot ye pun nak tunjukkan keprihatinan, cukuplah sekadar ucap takziah. Tak payah la nak bersyair, bergurindam bagai. Pastu yang lagi baghal, siap leh tanya "sedih tak?" Bodoh punya soalah daa..Kalau aku la kena mcm tu, pastu org leh tanya aku sedih ke tak memang aku bagi terajang jek. Sebab tu la aku tak berapa gemar orang pujuk aku bila aku ngah sedih. Dan aku pun tak berapa gemar nak pujuk orang sebab aku takut aku tersalah cakap.

Andai kata satu hari nanti aku datang kat korang dalam keadaan sedih, menangis, meraung, melolong ke, apa yang aku perlukan ketika itu hanyalah bahu kamu dan peluklah aku tanpa ucapkan apa-apa pun. Itu sudah memadai. :-)


Thursday, November 12, 2009

Ku Ingin Kamu



Demi semua yang aku jalani bersamamu
Ku ingin kau jadi milikku
Ku ingin kau disampingku

Tanpa dirimu ku
Hanya manusia tanpa cinta
Dan hanya dirimu yang bisa
Membawa surga dalam hatiku

Ku ingin engkau menjadi milikku
Aku akan mencintaimu
Menjagamu selama hidupku
Dan aku kan berjanji
Hanya kaulah yang kusayangi
Ku akan setia disini
Menemani...

Sentuhanmu
Bagaikan tangan sang dewi cinta
Yang berhiaskan bunga asmara
Dan membuatku tak kuasa

Ku ingin engkau menjadi milikku
Aku akan mencintaimu
Menjagamu selama hidupku
Dan aku kan berjanji
Hanya kaulah yang kusayangi
Ku akan setia disini
Menemani...

Di setiap alir darahku
Tersimpan di hati kecilku
Bahwa dirimu terindah untukku

Ku ingin engkau menjadi milikku
Aku akan mencintaimu
Menjagamu selama hidupku
Dan aku kan berjanji
Hanya kaulah yang kusayangi
Ku akan setia disini
Menemani...

Selama ku masih bisa bertahan
Selama ku masih bisa bernafas
Selama Tuhan masih mengizinkan
Ku ingin selalu menjagamu

Selama ku masih bisa bertahan
Selama ku masih bisa bernafas



U WILL NEVER KNOW HOW MUCH I WANT YOU IN MY LIFE.


Cujen The Lejen.
Thursday.
12.11.209.
1.28 p.m

Wednesday, November 11, 2009

Let's Enjoy The Show!!

Kembali bekerje setelah MC satu hari. Semalam aku tak kerja. Pagi-pagi dalam kul 8 tu aku dah sms bos aku. "Bos, i tak dapat pergi keje hari ni. Tak berapa sihat". Biasanya memang bos aku tak reply msg aku. Biasalah, diam tanda setuju kan. Tapi, pagi ni tetiba dia reply pulak. "Aik, semalam saya tengok ok je". Hohoho. Teruja jugak aku sebab bos aku dah pandai balas sms aku. Aku pun reply balik, "Period pain ni memang selalu datang secara tiba-tiba". Hahaha, berani betul aku balas kat bos aku mcm tu. Yang pastinya bos aku tak reply dah lepas tu. Isk, bos ni tak paham-paham biasalah orang pompuan ni kan macam-macam sakitnya. Nak buat macam mana, terima je la hakikatnya. ^_^. Tapi, sebab apa aku MC semalam biarlah aku je yang tau sebabnya. Yang penting aku pergi klinik dan dapat MC. Yay!! Ala, korang ni macam tak biasa je. Er, sekali bos aku adalah pembaca tegar blog aku. Mampus aku. Tapi, bos aku tau ke blog2 ni? Hihihi. Hai, bos!

Apa la yang aku nak cerita kat blog aku ni. Baru aku perasan la sekarang ni aku jarang update blog. Bukan aku je, aku perasan kawan2 aku pun jarang dah memblog. Apesar ar?? Update la weh. Aku boring gila kat opis tak tau nak buat apa. Dapat baca blog orang best jugak. Yer la, setiap orang punya cerita yang berbeza kan? Kadang2 boleh dapat pengalaman melalui blog orang. Kan kan? Tapi, aku sendiri malas nak update. Hehe. Aku sekarang ni bz. Sejak dah bukak cafe ni, takde masa nak memblog. Asik nak jengah cafe je. Tapi, sekarang ni cafe aku tak boleh bukak. Geramnye!!!! Mesti makanan yang aku masak semalam dah basi. Arghhh... rugi2. Baru plan nak kompol duit, nak besarkan lagi cafe aku tu. Haish!!

Tengok la tu, stuck sampai 68% tu je. Geramnye aku!!




Ok, abaikan.

Ahad lepas kan aku tengok cerita ni.



Best jugak la ceritanya walaupun agak lembap. Dah genre filem ni pun drama and romantic. Haruslah slow kan. Tapi takpe. Aku memang suka filem-filem romantic macam ni. Feeling je bila tengok. Hehe. Sape yang belum tengok cerita ni, disarankan la tengok. Cerita pasal seorang lelaki yang ada kelebihan merentasi masa. Dia boleh pergi ke masa silam dan masa akan datang. Tapi, dia tak boleh pilih tempat dan masa. Cuma tiba-tiba dia akan hilang, lepas tu bangun2 je ada kat tempat lain. Cerita jadi dramatik bila dia tetiba dapat tau bila dia akan mati dan macam mana cara dia mati. Alamak, terspoilkan pulak. Hihi. Sorry la kepada sesape yang plan nak tengok cerita tu. Ok la, kalau nak tau lebih lanjut pergilah menonton ini pilem.

Tetiba aku terfikir. Best ke ar kalau kita dapat merentasi masa? Kalau kita boleh balik ke zaman silam pun, apa yang kita boleh buat? Ubah sejarah? Hmm...sebenarnya walapun kita dapat kembali ke zaman silam tapi kita tetap tak boleh ubah sejarah. Dan kalau kita dapat melihat masa depan pun bukanlah sesuatu yang menyeronokkan. Best ke bila kita boleh tau apa kita akan jadi, dengan siapa kita akan kawen, berapa anak kita ada, bila kita akan mati, macam mana cara kita akan mati. Hmm.. sebenarnya mengetahui masa depan tu adalah sesuatu yang menakutkan. Biarlah aku tak tau apa akan jadi seterusnya. Yang penting aku buat yang terbaik untuk hari ni, dan menikmati hidup kita sepenuhnya. Kan?

"Aku tak mampu merubah masa silam dan juga tak mampu meramal masa depan. Lantas, mengapa harus aku menyesali masa silam dan merasa bimbang akan masa depan?"

Dah dua kali aku ulang ayat ni. Tapi, sebenarnya aku masih dok kenang2 benda yang dah lalu. Susah sebenarnya nak buang kenangan-kenangan lama ni. Benda dah terpahat dalam kepala otak, bukan boleh buang macam tu je. Kalau la otak aku ni boleh format balik, nak je aku format semula. Buang semua benda2 tak pakai yang menyesakkan kepala. Hakikatnya, mestilah tak boleh. So, apa yang aku boleh buat??

KITA ENJOY!!!!



Alamak, hari ni 11.11.2009 la. Dua tahun dari sekarang, Huhuhu. ^_^