Tuesday, April 21, 2009

. he's just not that into me .

Semalam aku pergi menonton movie He's Just Not That Into You setelah membaca beberapa review yang mengatakan filem tu best. Aku pergi sorang-sorang je. So, kesian kan. Huk..huk..huk... Tapi takpe, aku dah biasa :-)

Not bad la movie ni. Takdelah best sangat. Tapi, ceritanya telah berjaya membuatkan aku berfikir tentang banyak perkara especially tentang sesuatu yang dinamakan relationship itu. Dalam cerita ni aku rasa aku sangat 'Conor' dan 'Gigi'. (sape yang belum menonton filem ini, Conor dan Gigi tu ialah salah satu watak dalam filem ni). Kenapa aku cakap aku macam Corner dan Gigi?

Conor - Cintakan Anna tapi hakikat sebenarnya Anna tak cintakan dia. Anna buat dia macam time nak, cari. Time tak nak, buat bodoh je. Lebih kurang macam tu la. Mengikut pemahaman aku. Tapi, yang menyakitkan hati, Anna layan Corner macam layan boyfriend. Sampai Conor pun konpius. Sangat sebijik cam kisah aku dengan Isa (pakwe yang dok meroyan hari tu la). Macam mana Anna layan Conor tu, macam tu la yang Isa layan aku. Tapi, hakikat sebenarnya?? Dia je la yang tau. Sampai sekarang aku masih konpius. Mungkin gak Isa macam Anna? Sebenarnya dia cintakan orang lain, tapi buat aku macam standby je. Bila dah tak ada sesiapa nanti, boleh la cari aku? Gitu?

Maybe, i'm not he's exception. Aku hanya kebiasaan pada dia. Agh..sedihnya. :-(

Gigi
- Gigi ni selalu failed bab mencari pasangan. Sebabnya dia jenis yang terlalu cepat atau mungkin jugak terlalu terburu-terburu. Macam aku jugak la. Hahaha. Aku memang jenis tak boleh sabar. Kalau aku kata aku suka, aku suka la. Kalau tak suka, aku akan cakap direct je. Aku tak suka main tarik tali sebab aku tau macam mana perasaannya bila orang main tarik tali ngan aku. Sakit woo. Tapi, yang bestnya Gigi ni jenis tak mudah putus asa. Macam aku jugak. Hehehe. And finally Gigi jumpa jugak soulmate dia.

Aku harap aku macam Gigi jugak satu hari nanti. Dapat jumpa my soulmate. And live happily ever after. :-)

Kalau tak jumpa pun takpe. Aku redha. Mungkin happily ever after yang dimaksudkan tu bukan hidup bersama dengan orang yang kita cinta, tapi adalah meneruskan kehidupan.

Tapi kan, hidup tanpa cinta ni sangat suck. Aku mengaku yang aku tak boleh hidup tanpa cinta.

Korang boleh?








p/s : sape kate boleh tu, memang tipu.



9 comments:

  1. i can't live witout love too...
    but u'll find 1...
    nak cheer up...
    jom g ronggeng...
    hihihihi... ;p

    ReplyDelete
  2. ronggeng tu memerlukan duit?
    tapi, kalau tonggeng??

    hihi...lucah!

    ReplyDelete
  3. jom2
    meronggeng & tertonggeng
    hahaha

    ReplyDelete
  4. insya allah
    one day
    ketemu jugak kamu dgn soulmate kamu :D

    ReplyDelete
  5. soulmate♥soulmate♥soulmate

    dimanakah kamu?♥

    oh, andy! i lebiuuuuuuuuuu! ♥

    ReplyDelete
  6. semoga awak berjumpa dengan orang yang awak cari-cari selama ni.

    never give up :)

    ReplyDelete

Aku tak balas semua komeng..harap maklong..