Wednesday, April 22, 2009

. pisang emas dibawa berlayar, masak sebiji diatas peti, hutang ptptn boleh dibayar, utang tag bila mau buat daaaa .

Yer la, yer la. Aku buat sekarang.

Mula-mula aku nak tepek award yang aku dapat.



Ini dari PUAN WADAH




Ini pula dari CINTA CUKULET



Yang ni pulak dari bakal raja sehari, CIK IZA



Terima kasih atas kesudian anda memberikan award ini kepada saya. Saya dengan berbesar hati menerimanya dengan serangkap pantun ;

Dua tiga kucing berlari
Manakan sama si kucing garfield
Dua tiga boleh ku cari
Manakan sama dengan award yang diberi.

Hihi. Sorry la. Aku tak pandai bab puisi pantun bagai ni. Ni pun kira bangga la dapat buat pantun 4 kerat macam ni.


***********************************************


Sekarang masa untuk menjawab tag pulak. Kali ni aku utang dua tag. Dua-dua dari Puan Wadah. Saje je nak dera aku kan. Hehe. Ok, here we go.

Tag Tentang Blog

Apakah nama blog anda sekarang dan kenapa anda memilih nama itu?
Blog aku sekarang namanya CUJEN THE LEJEN.
Aku pilih nama tu sebab aku rasa nama tu best. CUJEN tu nama manja aku dikalangan kawan-kawan. Hehehe.

Apakah link blog anda sekarang dan bagaimana boleh timbul idea untuk menamakannya seperti itu?
Link nye sekarang cujen.blogspot.com. Timbul serta merta sempena nama aku, SUZAN. Sebelum ni pakai flipflop.blogspot sebab nampak unik.

Apakah method penulisan dalam blog anda?
Method? Apa tu? Kentut ke? Hehehe
Suzan, serius please. Ok, ok. Method penulisan aku berkisar tentang diri aku sendiri dan kadang-kadang untuk mencaci orang lain. ;-p

Pernah terasa nak hapuskan blog anda?
Hapus?? Yakinkan aku tuhan...dia bukan milikku.. biarkan watktu..waktu.. hapus aku.
Eh, ternyanyi pulak. Heh, gila apa nak hapuskan blog sendiri. Penat-penat buat pastu nak hapuskan. Ish.. tak tergamak lagi aku nak berbuat demikian.

Apakah pendapat anda mengenai blog kepada pemilik blog yang tag anda ni?
Pendapat saya yer? Pendapatan saya semakin berkurangan sejak akhir-akhir ini. Saya pun kurang pasti mengapa. Heh, back to the plissss..
Saya suka blog wadah sebab ada banyak resipi. Dia jugak suka updet membuatkan hari-hari saya tidak manjadi bosan. Ok, wadah..belanja makan ikan bakar ye lepas ni. Hehe

Selesai sudah tag yang pertama (sambil mengesat peluh di tangan).
Sekarang menjawab tag yang kedua pulak. Tag yang kedua ni kena letak gambo pulak. Nasib baik dulu-dulu penah amek gambo handbag. So, here we go again.


***********************************************

Tag- What's In Your Handbag



Take a picture of the bag that you are carrying today and tell us what's in it.
Ada coin purse, wallet, dentyne gum, breath spray, eye mo, compact powder, external hard disk, thumb drive, spirulina elken, earphone, eye liner, lip balm, kit facial wash yang amek dari majalah cleo dan juga casing henpon. Oh, ya tak lupa jugak henpon (tiada dalam gambar)

Tell us why these things are in your bag.
Why?? Why? Why?
Aku pun tiada jawapannya.

Find just one thing that is most precious to you in the bag and tell us why.
The handbag. Sebabnya dalam handbag tu ada segala-galanya yang aku rasa penting bagi aku. Hehe. Aci tak jawapan ni?

Ok, sudah selesai. Yes lah!

Sekarang ni aku nak mendera orang pulak. Aku nak tag kawan-kawan aku yang baru nak berblogging. Dan juga orang yang aku rasa belum pernah ke tag. Nah, amek korang.

Kazen Olin


Cik Nor Farain Mantops

Cik Anie Sengal

dan juga

Mak Buyung Saripah Nor

Ok, sila buat yer. Jangan ngelat!



7 comments:

  1. Nor Farain? sape tuh? Saye Norfarain... hihihihi...
    (salah eja name aku la..)

    ReplyDelete
  2. sangat kelaka la..pandai tu wat pantun..

    ReplyDelete
  3. dush! sudaa kne tag pulaaaak....

    utang emas bley dibayar
    utang tag xle ngelat.

    ♥♥♥

    ReplyDelete
  4. farain...
    jangan nak ngelat.. buat sekarang.. kate boring tadi.. hehe

    dibiuscinta...
    wah.wah..sempat memblog lagi ye.. lom cuti ke?

    olin... jangan ngelat....
    aku tau ko tadek keje

    ReplyDelete
  5. waaa syukurnye ada orang tu da siap buat homework.oke cikgu bagi A.haha.

    pasal tag handbeg tu kan :D
    aku tau ko pernah buat.saje dera lagi sb mesti da tukar beg baru.haha.

    ReplyDelete
  6. cis...buyung ko panggil haku?? malasnyer nk update blogggg...jgn sampai aku blok sumer blog yg ader...

    ReplyDelete
  7. cis...buyung ko panggil haku?? malasnyer nk update blogggg...jgn sampai aku blok sumer blog yg ader...

    ReplyDelete

Aku tak balas semua komeng..harap maklong..