Thursday, June 11, 2009

. fashionable. trendy. stylo. shoping .

Fashionable. Trendy. Stylo. Shopping.


Sumpah aku bukan tergolong dalam orang-orang di atas. Walaupun aku sangat peka dengan trend-trend terkini yang sedang in di pasaran, tapi aku tetap tak fashionable, trendy dan stylo. Ada orang cakap, jadilah diri sendiri, tak perlu nak ikut sangat trend2 ni. Pakai apa yang kamu rasa selesa. Yup, memang betul. Tapi, aku lebih selesa pakai apa yang boleh buat aku rasa yakin. Sebab tak semua yang aku selesa tu boleh buat aku yakin. Contoh kata, aku lebih selesa pakai selipar je kalau jalan-jalan gi memana. Tapi, bila pakai selipar, buat aku rasa tak yakin jumpa orang sekeliling. So, aku prefer pakai kasut tumit tinggi yang tak berapa nak selesa tu untuk menambah keyakinan diri. Sebab bagi aku, bila kita confident dengan diri kita, orang lain akan turut sama rasa perasaan tu. Er, ye ke? Ye la kot. Aku tak tau nak huraikan macam mana bab2 confident ni, tapi aku rasa korang pun tau la kan. Bila tak confident tu, kita pun mcm tak ada mood nak buat sesuatu. Rasa cam rendah diri je. Itu aku la. Korang mungkin lain.


Bila citer bab fashionable, trendy dan stylo ni memang ada kaitannya dengan shoping. Huhu. Walaupun aku tak fashionable, trendy dan stylo, tapi aku memang kaki shoping ok. Sangat2. Dah tak dapat dibendung lagi. Bayangkanlah card credit aku yang lima tu, dah abis sume kredit limit aku gunakan. Kalau satu kad limit 5000, korang pikir lah sendiri. Bukan aku nak bangga. Aku tension seenarnya. Keadaan aku sekarang ni memang tak terkawal. Aku rasa macam satu kepuasan bila dapat beli sesuatu. Kalau dulu sikap shopaholic aku ni terhad sebab aku malas nak keluar berjalan. Sekarang ni, semua di hujung jari. Huh, kalau dulu orang kata tak nak abis duit dok umah diam-diam. Ni dok umah diam-diam pun duit aku abis, ape cer?? Aku gile shoping online sekarang ni. Dah la tu, sekarang ni banyak blogshop2 yang tumbuh macam cendawan lepas ujan. Maunya aku tak gila!


shop till u drop


Tapi, aku bukan jenis orang yang suka barang branded je. Barang jenama apa pun aku tak kisah, janji dapat memberi kepuasan kat aku. Tapi, yang jadi masalahnya, tak semua yang aku beli tu aku akan pakai. Macam kasut, aku memang gila tengok kasut. Tapi, kebanyakan kasut2 yang aku beli tu, aku hanya pakai sekali je. Sebabnya, kalau aku suka satu2 kasut tu, aku akan pakai sampai lunyai. Jadinya aku ni lebih kepada membazir. Bodoh kan? Haish!! Tu baru bab kasut. Lom masuk citer aku nye baju2. Almari aku tu dah tak mampu menampung baju2 aku yang banyak tu. Sampai ada satu tahap tu, aku rasa nak sedekah je kat orang baju2 yang aku jarang2 pakai. Tapi, cam sayang pulak. Last-last aku simpan jugak. Hehehe. Takpelah, trend ni biasanya akan berulang-ulang. Nanti dah ada anak, leh bagi kat anak aku. Masa tu mesti baju aku jadi ala-ala vintage. :-)


Ok, berbalik kepada cerita di atas. Dalam banyak-banyak ikon fesyen, aku sangat-sangat suka dia nie ;


AGYNESS DEYN


Aku rasa dia sangat stylo dan cool. Aku memang suka apa saja yang dia pakai. Aku rasa apa yang dia pakai tu kena je ngan jiwa aku. T shirt, skinny jeans ngan sneakers. Sempoi gila. Aku pun memang in style macam tu. Pernah gak aku cuba-cuba pakai dress, blouse, skirt... tapi, itu sangat2 BUKAN AKU. Aku rasa takde keyakinan pakai mende camtuh. Pakai kejap2 boleh la. Tapi last2 aku tukar pakai t shirt ngan jeans je. Huhu. Sekarang ni aku ngah berkira-kira mau potong rambut seperti dia. Cool huh!

Siyes, aku nak jadi macam dia.

5 comments:

  1. kadang-kadang kita cuma suka tgk org lain pakai, tp bila kita pakai rasa mcm tak kena langsung kan.

    ReplyDelete
  2. masa shopping, semua lawo.
    bile balik, hampeh.
    mula ah menyesal.

    hehe, mula2 nyesal.
    next week buat lagi.
    tak gitu??

    ReplyDelete
  3. betol ckp ko ain.. time soping sume cantik....aku pun peliks.. bila bawak balik ade je tak kena...

    ReplyDelete

Aku tak balas semua komeng..harap maklong..