Sunday, August 16, 2009

Aku Si Pencinta KATAK #2

Ingat lagi entry aku YANG INI??


Sekarang ni koleksi aku dah bertambah. Tapi kali ni bukan orang yang hadiahkan. Aku beli sendiri je. Tapi, takpelah. Dah memang aku minat. So, apa salahnya labur duit untuk sesuatu yang boleh buat aku happy kan? Member aku cakap hobi aku ni ke budak-budakan. Hobi tah hape-hape. Ceh, padahal dia tak tau aku memang budak2 lagi. I baru 16 tahun tau you all. Ehee. Ok2, jangan banyak merepek. Jom kita tengok koleksi terbaru aku.



Selipar ni beli kat mines.
Dah lama beli tapi sayang nak pakai sebab takut buruk.
Tapi, akhirnya aku pakai jugak. Hehe.
Nampak comel je di kaki aku yang sememangnya comel ni. :-)



Bantal ni pun beli dah lama.
Sekali dengan selipar tu.
Aku letak dalam kereta je.
Hajat di hati nak beli dua.
Tapi, satu je yang tinggal.
So, nak tak nak amek je la.
Oh, ada pesanan dari katak tersebut.
Dia kata : PEACE NO WAR.
Eheee. Katak pun pandai wat peace noo!!



Ni ape ek namanya? Aku pun tak tau.
Tapi, aku tengok orang sume kecoh2 letak dalam kereta.
So, aku pun cari la satu. Mestilah aku nak cari yang katak jugak.
Tapi, agak kecewa setelah aku pergi ke pasal malam Putrajaya
tapi takde pulak patung katak.Apelah cikai pasar malam putrajaya ni.
(kataku di dalam hati).
Tapi, nasib menyebelahi aku.
Masa ku berpoya2 di Jusco Cheras Selatan,
terjumpa pulak mende ni.
So, tanpa membuang masa aku pun terus membeli
walaupun aku terpaksa keluarkan duit 20 hengget.
Orang lain beli 10 hengget je. Cis!!
Tapi, takpe. Diorang punya tak comel macam katak aku.
Katak aku ni comel sangat. Kepala dia asik teregedik2 je.
Sampai aku rasa nak pukul je kepala dia. Hehe.



Tapi dalam banyak2 koleksi aku kali ni, tak dapat lawan yang satu ni ;



Hoho. Comel tak? Cakap comel cepat!!
Semalam melepak di Sunway Pyramid, dan termasuk satu gift shop ni.
Dan terus terpandang payung yang unik ni.
Sangat teruja okeh!
Sebab aku tak pernah tengok payung macam ni.
Apa lagi, tanpa prejudis aku terus membelinya.
Dalam minda aku dah terbayang
mesti aku akan jadi orang pertama yang memakai payung sebegini rupa.
Hohohoho.
Dan mungkin jugak nama aku akan tercatat dalam
Malaysia Book Of Record nanti.
Wahahahahahaha.
Gelak aku semakin kuat
sehingga menimbulkan syak wasangka pekerja2 kedai gift shop itu.

Nasib aku cepat tersedar dan cepat2 bayar.
Pastu terus keluar dengan senyuman bangga.
Hnssssffff (kembang kempis hidung aku).



Muka bangga aku sebagai manusia pertama memakai payung KATAK.



Setiap hari berdoa supaya hari hujan :-)


Sebenarnya dalam gift shop tadi ada banyak koleksi katak ni. Ada radio, cermin, tong sampah dan macam2 lagi la. Tapi, memandangkan duit aku tidak kecukupan, maka hanya payung ini dapat ku beli. (Sebenarnya duit abes beli jeans dan kasut). Jangan salahkan aku. Kasut itu sangat gojes ok, sehingga aku tak mampu melawan nafsu membeli aku.



Gojes tak? Kan aku dah cakap.



Lebih gojes bila dipadankan dengan jeans yang baru ku beli jugak.



Er, boleh jugak dipakai dengan mini skirt.
Terserlah keunikan kasut tersebut dan errr, kaki ku yang berpeta itu jugak!

Siapa yang rasa berkenan dengan kasut tu boleh la pergi cari di Sunway Pyramid.
Kedai kasut MEGA nama dia. (Tak fofular pun)
Harga RM 109.00. Ada diskaun 20%.

Dan jeans tu di Forever 21 dengan harga RM 139. Tadek diskaun yer.

Ok, cukup la sampai sini dulu.
Kalau korang jumpa apa stuff katak yang unik2, inform aku yer.
Kalau nak lebih afdal, hadiahkan la kat aku :-p


18 comments:

  1. Nice shoes!!! :)

    Last time nampak sebijik kat Nichii. Tak beli pon sebab bile pk2 balik, takot pakai once in a lifetime. Ehehe..

    ReplyDelete
  2. aku berkenan dgn jeans ittew..

    ReplyDelete
  3. minat ngan jeans tu ar..nak cari gak ar... :P (statement tgh semangat lew)

    ReplyDelete
  4. miss...
    puas semalam i pk kat mana i penah nampak kasut tu.. u ckp baru teringat.. kat nichii upenye... n i bet mesti lagi murah harganya... (tetiba menyesal)

    khaled, dibiuscinta,
    beli, jangan tak beli... ada banyak lagi kat F21....

    ReplyDelete
  5. cujen: aku klu terjumpe katak mesti teringat kat ko :) address pliz klo aku terjumpe yang unik aku akan hadiahkan :)

    ReplyDelete
  6. ni yg cayang ko nieeee!!!!
    nnt aku bg add aku...
    nak anto kad raye ngan duit raye pun buleh....hihi

    ReplyDelete
  7. mmg sinonim payung katak tuh dgn ujan. katak kan suke panggil ujan. hehehehe... comel la katak2 ko tuh.

    ReplyDelete
  8. lompat si katak lompat
    lompatlah tinggi-tinggi
    lari lah katak cepat
    nanti auntie cujen curi..heheehee :p

    ReplyDelete
  9. auntie??? isk..budka nie... nak kena nie....

    ReplyDelete
  10. hohoi.
    apesal kau suka kataaaaaaaaak???????
    kau buat aku teringat pada seseorang. thanks ahh cujen lejen.

    ReplyDelete
  11. ada haiwan dalam bahaya!
    hehehe.

    oren tak jeles ke kau ada katak? :D

    ReplyDelete
  12. suka benor kat katak. nanti aku bagi katak original, aku awet. mau?

    P/S : sape minah baju biru pada gambar pertama? buruk sungguh~

    hahahah..

    ReplyDelete
  13. silap, gambar ke-empat ye, ke-empat.

    ReplyDelete
  14. ooo minah tu?? aku nye bibik yang baru... hahahahaha

    ReplyDelete
  15. sumi singgah sini kembali.. wahhh~ lagi banyak katak2 die.. jeles nih.. hehee.. lpas nih boleh tukar2 la.. sis jmpa brg katak sis belikan sumi.. than sumi jmpa bbrg kata sumi belikan sis?? amacam? :P

    ReplyDelete

Aku tak balas semua komeng..harap maklong..