Tuesday, August 11, 2009

Would You Choose Money Or Love?

You'd rather date someone who was
a. Unemployed
b. Flirtatious with every one

You'd be more likely a someone who
a. Lied to you about their finances
b. Lied to you about not being in contact with their ex.

What's a better wedding
a. On the beach, just you two and your closest friends. Nothing fancy.
b. A huge wedding with tons of guests ... and gifts.

What's date is more romantic?
a. A home cooked meal
b. A dinner at a five star restaurant

What clothes are more attractive on your sweetie?
a. Cute casual outfits
b. Designer clothes

What trip would mean more to you?
a. A resort vacation
b. A trip home to meet the parents

What does "security" mean to you?
a. Knowing that you'll never go broke
b. Having someone who will stick by you no matter what


Setelah berhempas pulas memerah tenaga dan menumpukan perhatian sepenuh jiwa raga seolah-oleh nak menggunakan kuasa teleport supaya dapatpergi ke tempat lain dengan cara memejam mata sekuat hati , aku dapat jawapan ini ;



YOU WOULD CHOOSE LOVE


Money may buy a little happiness, but not the happiness of true love.
You rather have a true soulmate than a private jet.
And while many people may claim they would choose love too...
You're one of the few who would really do it



Well, jawapannya memang aku dah jangkakan. Of course la orang macam aku akan pilih CINTA. Biarlah orang kata DUIT BUKAN SEGALANYA TAPI SEGALANYA MEMERLUKAN DUIT, aku tetap pilih cinta jugak. Pada aku cinta tak memerlukan duit. Abis tu, cemana nak pergi dating kalau takde duit? Cemana nak kawen kalau takde duit? Cinta bukan boleh bagi ko kenyang. Okey okey. Aku paham. Tapi, sape kata pergi dating mesti pakai duit? Sape kata nak kawen mesti ada duit yang banyak? Sape kata cinta boleh bagi ko kenyang. Mestilah tak. Lapar tetap lapar. Time makan mesti mau makan. Cumanya kalau dah tak berduit tu, tak payah la pegi dating tempat2 mahal. Nak kawen tak payah la buat grand sangat. Siap ade tarian naga bagai. Cukuplah buat yang wajib je. Jimat dan berkat gitu. Ehee.

Tapi, lain orang lain pendapat. Dan kadang-kadang pendirian kita boleh berubah bila-bila masa mengikut keadaan dan pengalaman. Satu ketika dulu, aku adalah salah seorang yang sangat mementingkan duit atau harta benda. Aku rasa macam tak boleh bercinta kalau takde duit. Tapi, setelah apa yang aku lalui, aku lebih menghargai cinta. Pada aku hidup tanpa cinta ni macam orang yang sangat loser. Biarlah aku takde duit, janji aku ada orang untuk aku sayang dan ada orang untuk menyayangi aku. Itu sudah memadai.



To have a perfect love, is not to loving a perfect person but
Loving a person PERFECTLY!



Cintaku bukan kerana harta
Cintaku tidak kenal paras rupa
Sedarilah kasih
Cintaku harap hingga ke syurga
Bersama-samamu




Cuba teka lagu apa kat atas tu?
Sape dapat teka aku bagi hadiah.

Hadiahnya










KASIH SAYANG AKU YANG TIDAK TERHINGGA.

muahahahahaha.


Er, lupa pulak nak bagi link kuiz kat atas tu.
Sape2 yang takde keje, leh la try kuiz tu,
kuiz lain pun banyak. Klik kat bawah


KUIZ TAH HAPE-HAPE


12 comments:

  1. hye suzann, heheh lama mengilang hehe..jgn2 sedeh2 yer..idup kene ceria yer.. kene biaser kan diri ek hehe

    ReplyDelete
  2. ngah stress sebab sume kawan-kawan se batch nak kawen dah.. uwaaaaa..... disebabkan gwe stress, gwe mau makan makanan mahal hari ni.. hohohoho..
    bye sn. siri ku sayang..
    er, opsss!!

    ReplyDelete
  3. relax arr babe
    aku lg tua dr ko
    tak gak kawen lg nie hah

    ReplyDelete
  4. hehe.. jap lagi aku nak amek kuiz tu

    ReplyDelete
  5. lagu syurga cinta oleh Dato' CT kann..

    ReplyDelete
  6. arween....
    sib baik ade ko... hihihi

    kak yang
    percubaan yang baik..
    tapi salah daaaaa......

    ReplyDelete
  7. oilin....
    amek jangan tak amek... satu kuiz aku caj 50 sen je

    ReplyDelete
  8. woit su, lagu ct tu kan
    demi kasih syg [aku peminat dia okeh..)
    aik, en siriku sayang??
    mcm kenal je ayat tu. hihihi~

    ReplyDelete
  9. hana??
    is it u?? mana tau blog aku nie? tetiba je ko muncul kan.. terkejoit den... tak syak lagi tu lagu siti... demi kasih sayang.. (luper lak ko peminat ct kan)... so, terimalah hadiah kasih sayang aku yang tak terhingga nie.. eheee

    ReplyDelete
  10. Love or Money?

    I go for love! Kalau tak, xkan berhempas pulas dapatkan balik boypren yg dirampas pempuan lain ehehe..

    It's ok. One day you will find your another half (^_^)

    ReplyDelete
  11. lagu waktu indah dahulu dari Selamat Pagi Gadis. haha.

    ReplyDelete
  12. Demi Kasih Sayang, nyanyian isteri Dato' K. hahahaha.

    ReplyDelete

Aku tak balas semua komeng..harap maklong..