Wednesday, November 25, 2009

Hemo Hemo.

Kau kata aku sombong.
Kau kata aku berlagak.
Kau kata muka aku macam sial.
Kau kata aku tak pandai bercampur ngan orang.
Kau kata aku perasan lawa.
Kau kata aku banyak skandal.
Kau kata aku menggedik.
Kau kata aku tak reti buat kerja.
Kau kata KAU TAK SUKA AKU.

Tapi, apa yang aku pelik kenapa kau masih sibuk nak add aku kat Facebook, sibuk baca blog aku, sibuk nak tengok gambar2 aku, sibuk nak tau aku keluar dengan siapa, sibuk nak tau aku dah ade boyfriend ke belum, sibuk nak tau aku pergi mana, sibuk nak tengok pakwe aku hensem ke tak dan sibuk bercerita perihal aku kat kawan -kawan ko yang lain.

Orang kata, orang kata tau bukan aku yang kata. Kalau kita suka kat seseorang tu, semua pasal dia kita nak tau. Kalau kita suka seseorang tu, mulut kita ni tak henti2 nak cerita pasal dia. Owh, adakah itu tandanya yang ko sangat sukakan aku lebih dari segala-galanya? Adakah itu tandanya ko terlalu mengagumi aku sehinggakan ko tak henti2 nak bercerita pasal aku? Tapi, takpelah kalau kau malu nak mengaku. Hakikatnya ko sendiri yang tau.

Dan aku akan tetap begini. Samada ko suka atau tidak.

Bai babi.

5 comments:

  1. cujen, sep sikit!
    aku rasa dia minat kat kau dulu.
    tp xdpt, dia buat2 benci kau.

    ReplyDelete
  2. hehehehe
    manusia kan
    mmg mcm tue

    :)

    ReplyDelete
  3. Salam Cujen

    Apa hal semuanya ni? Serius benar bunyinya ni!!!

    ReplyDelete
  4. ouch! mmg sakit hati bila wujud org mcm ni keliling hidup kita.

    ReplyDelete
  5. Cujen...

    susah susah jom kapel ngan aku ajer laa :D

    ReplyDelete

Aku tak balas semua komeng..harap maklong..