Monday, November 30, 2009

Monday Again.

Date : 30 November 2009
Time : 3.57 p.m
Location : Rumahku Syurgaku.

Hoho. Apa yang aku buat di rumah ar waktu2 begini? Bukan sepatutnya aku ada kat opis ke sekarang, sibuk menaip surat, menjawab telefon atau berfacebook? (^_^). Jawapannya mestilah aku tak kerja hari ni. Punyalah semangat iron baju petang semalam. Konon-konon tak mau sampai lambat di opis. Sudahnya, tercoti jugak ini hari. Er, bos saya cuti jadi saya pun cuti jugak. Sorry bos, tak sempat nak isi borang cuti ari tu. Esok saya isi yer. Mekacih.


berblogging sambil menikmati air sedap. ^_^


Huargghh, apa nak buat ni? Aku kebosanan di rumah. Adik beradik lain sume keluar pergi borpoya2, mandi manda di Wet World. Berani diorg tinggalkan kakak diorg yang comel ni. Ciss!! Er, salah aku jugak balik lewat. Kalau balik awal sikit boleh jugak ikut. Huk..huk..huk...cedih2.

Oh, rentetean dari entry semalam, ade orang request nak tengok gambar bilik selepas di makeover. Memandangkan aku rajin dan takde kerja hari ni, aku post la jugak gambar-gambarnya. Actually, gambar sebelum ni aku dah amek dua tiga hari lepas, so takdelah teruk sangat sampai laundry beg pun ada atas katil. Hehe. Tapi kamera adik aku bawak pulak. Dan gambar semalam tu snap sebelum start mengemas. So, here's the pic.



Sebelum





Selepas




Itulah cadar yang sepatutnya aku gunakan tuk bilik pengantin aku. Tapi, disebabkan tak jadi kawen, aku guna je kat bilik aku. Ok, lupakan cerita lama. (~_~).

Actually, bilik aku belum sepenuhnya di make over. Banyak lagi aku nak make over. Lam kepala ni macam-macam idea kreatip aku nak buat, cuma kdudukan kewangan dan keadaan je tak mengizinkan. Tengoklah nanti, bila mak aku dah dok kampung semula and aku tinggal solo kat sini, mungkin aku akan start make over bilikku syurgaku. Satu lagi, sebenarnya aku tak berapa suka decoration bilik aku sekarang, rasa macam makcik2. Aku suka bilik yang funky, berwarna-warni dan messy sket2, barulah nampak bujang. Takpe, rumah aku ade tiga bilik. Lepas ni semua bilik tu jadi hak milik aku sepenuhnya. Tunggu je la apa aku nak buat dengan bilik tu semua. Huhhhu.. Ikea, here i come (^_^).

12 comments:

  1. Hah, baru la bilik kelamin! eh eh.. baru la bilik kemas! :)

    HAmboi.. lotion vaseline sampai 2 botol besar!! Bak sini satu!!

    U, i adore gila sling bag merah u tue. Espritt kan? Takmo let go ke? Hihi. Kalau rasa2 nak buat lelong, I LETAK NAMA DULU OKEY!!

    Bag u gantung2 je tak berhabuk kew? Bilik I senang habuk la. Tak tahu napa. Pakai ekon tp habuk. Paling teruk rambut! hehe. Tu x ske rambut pjg =(. Haish. Bag2 i smue dlm kotak.

    PS. Mak I tak kasi decorate bilik mcm anak dara pasal nnt takot bilik I digunakan kalau2 ade majlis bertunang ke kawen ke. Mencik!! ;(

    ReplyDelete
  2. sling beg merah tu eh..yup, esprit.. i nye barang banyak brand esprit.. kata kat alamanda ada esprit outlet.. hihihi.... banyak nak letgo barang sebenarnya.. tapi tak sempat nak amek gambar.. beg i kalau letak lam kotak konpom lupe nak pakai..tu yang gantung je kat situ... senang nak amek.. kalau tak simpan habuk lam kotak..hihihi...penah tau i simpan beg sampai buruk beg tu sebab lupa.. tau2 bila nak pakai je dah lembik..mcm kena kulat ke ape.. langsung buang je beg tu.. MNG tu..huhuhu..ralat sungguh...

    ReplyDelete
  3. yela cujen.aku suke bilik ko.dari dulu lagi.ingat tak yang ko cat belang2 tu.fuh cun.

    tak sabar tunggu ni.ish2...lambat lagi ke?hihi

    ReplyDelete
  4. bila cik cujen nak datang decorate bilik sayer puler?

    ReplyDelete
  5. dark brown yer...
    menarik gak tu babe

    bilik aku sekarang terhad sgt ruangnyer

    hmmmm

    warna biru lak tue

    hehehe tenang sgt smp malas nk bgn g keja

    ReplyDelete
  6. meh aku tlg kemas. mana tau, kot2 ada barang taknak pakai, tolak kat aku murah2 sudahhh. :D

    ReplyDelete
  7. cuJen..kO rAse kEKeMAsan biLIk kO nie...bOLeh BErtAhAN BAper LAMe eK..
    HAPdet tAu..tAk saBo Aku...:p :p

    ReplyDelete
  8. setakat ni masih bertahan lagi...hehehe

    ReplyDelete
  9. wow! room sweet room..hehe :)

    ReplyDelete
  10. cUn... lega mata aku menatapnya.

    ReplyDelete

Aku tak balas semua komeng..harap maklong..