Tuesday, January 12, 2010

Bertukar Menjadi Cleopatra.

Aku tau ramai yang menantikan gambar2 ekslusif Cik Affa Dot Azra yang baru je memotong pendek rambut beliau hasil hasutan jahat Cik Cujen The Lejen.


Sabo ye anak-anak.


Aku punya internet macam haram pulak hari ni. Lembap macam siput BABI. Oh internet, kor memang dengki ngan aku. Kor memang selalu tak puas hati aku kan? Kor memang tak suka tengok aku senang kan? Kor nieh!! (Macam annoying pulak taip perkataan ko dengan perkataan kor). Actually ade sorg kawan aku ni bos dia kalau marah akan hantar msg mcm tu. Perkataan kau atau ko tu digantikan dengan kor. Contoh ayat "weh sepul, kor dah tiga minggu tak masuk office. kalau kor tak masuk office esok, aku terminate kor!". Hahaha, annoying gila kan? Bajet dah cukup ganas ar guna perkataa kor tu. Hihihi.


Ok, back to the topic pliss. (suka sangat melencong ke tempat lain. patur ar entry aku tak pernah pendek2.) ^_^


Mesti ada orang cakap, ek ele ape yang best sangat si Affa tu potong rambut sampai ko nak publish dalam blog ko? Sape dia tu? Lawyer? Doktor? Majistreet? Masterji??? Eh, masterji tu M. Nasir. Nasir tu bos aku. Bos aku tu orang yang akan bagi markah SKT untuk aku. Orang yang bertanggungjawab rekemen aku untuk dapat Cemerlang tahun ni. Kalau aku dapat Cemerlang tahun ni, nanti aku dapat sijil dengan duit RM 1000. Kalau aku dapat duit RM 1000 boleh la aku belanja korang coki-coki sorang satu. Ish ish ish tak sangka kesinambungan dari perkataan Masterji boleh membuatkan aku kebarangkalian untuk mendapat RM 1000. ^_^


Sebenarnya takde apa yang best pun, cuma semenjak aku berkawan dan pernah menjadi musuh dan kemudian menjadi kawan balik dengan si Affa ni, aku tak pernah tengok dia rambut pendek. Kalau potong pun, potong sikit je. Sikit sangat sampai tak nampak beza. Ibarat melepaskan kentut di angin lalu. Eh, ada ke peribahasa macam tu. Ok, peribahasa baru. Sila catat dalam kamus yer.


Fokus. Fokus. ~_^


Bayangkanlah weh, sepanjang 6 tahun aku kenal dia tu rambut dia kalau tak rebonding, dia buat curl. Rebonding, curl. Curl, rebonding. Bosan aku nyah. Aku punya rambut pulak macam-macam gaya penah aku buat. Botak je belum pernah cuba. Tapi memandangkan masalah keguguran rambut yang aku alami sekarang, ada kemungkinan aku akan jadi botak. Takutnyerrrrrr!!!


Puas jugak la aku pujuk si Affa ni soh potong rambut. Tak dihapiknya aku. Dalam diam-diam dia pergi saloon wat curl. Tapi, malang sungguh nasib beliau sebab rambut yang menjadi idamannya akhirnya menjadi seperti rambut singa. Hahaha. Kesian. Tu la takmo dengar cakap aku, kan dah kena tulah. Tak sampai 3 jam wat curl dah lurus balik rambut dia. Membazir duit jek. Ko sedekah kat aku ade jugak faedahnya nok.


So semalam, aku dengan Cik Dolly telah menemankan Cik Affa untuk mengalter balik rambut dia. Payah betul nak yakinkan Affa ni. Ade je alasan dia. Tapi, akhirnya kuasa hasutan aku berjaya meresap dalam fikiran Affa. Gambar di bawah membuktikan segala-galanya;


O, senyum ko yer? Nanti la ...


Rambut asal


Jeng jeng jeng.


Setelah hampir 3 jam lebih aku dengan Dolly tergolek2 kat saloon tu menunggu Affa, akhirnya siap jugak rambut dia. Hadoi, lama betol buat rambut ni. Patutlah orang lelaki tak suka teman pompuan pergi saloon. Boring gila. Habis semua majalah aku khatam. Siap terkentut2 tah bape kali. Tak senonoh betul!

Nasib baik hasil memuaskan. Macam Cleopatra wa cakap lu. Tak caya? Cayolah cakap den. Ni ha buktinya.















Hahaha.
Semua dah kena tipu.
Sebenarnya mana ada Affa potong rambut.
Saje je wat gempak ^_^















Yer la, yer la aku letak la gambar betul.






Gojes nyah!!
Barulah nampak lain sikit.
Takdelah sama je kan.
Berbaloi2.


Ada orang cakap aku dengan Affa dah macam adik beradik.
Sama ke?

13 comments:

  1. ni yang aku suke bace blog KOR ni cujen.hehe.ade je cerita gempak.neway, lain muke affa.berbaloi ko hasut die cujen.hikhik.

    ReplyDelete
  2. Fuhh!!

    Exclusively appearance tue Affa Dot Azra dalam blog Cujen The Lejen nih! (^_^)

    Hm, not bad. Look different. Tapi.. I think it looks better if she make the bangs and let the back hair long.

    Baru la LADY GAGA!! Ra..ra..ra rahh.. Mammaa..uh ra raahh.. Gaa gaa.. uh raa raahh!! Ahaha, ape aku ngarut nie nyanyi plaks!! ;)

    Nice try lah affa! 2010 new style eh. If I, sayangnyeee... aritu nk cut mcm Victoria Beckham pun x ready walaupun masa skolah menengah dah pernah buat banyak kali (-_-")

    ReplyDelete
  3. laaa! kalau awk tak ckp dia kawan awk, kita mati2 ingat korang siblings. :)

    ReplyDelete
  4. cun.cun.cun
    aah weh. dh cam adik beradik

    ReplyDelete
  5. aah la..same la muka kowang..hehehhe...

    ReplyDelete
  6. anis,
    memang dah ramai pun ckp kitaorg adik beradik

    wadah,
    aku tau KOR memang tak pernah miss bace blog aku... n rajin komen pulak tu.. thanks..aku je malas nak meinggalkan jejak...hehe

    ReplyDelete
  7. oo affa. akak kenal. korang budak dsk kan PPD? nt ken salam affa eh :) ckp kat dia kak beby. kotlah dia ingt...akk x ingt nama dia tp aku ingt muka dia. kat ppd pon dia rebonding. skrg pon masin rebonding lagi ke? hehehe. bagus kamu cujen. soh dia pendek lagi. br stailo. mcm alyah xmungkin kerna sayang tu :D

    nice to meet ur blog :)

    ReplyDelete
  8. cik elle,
    mmg exclusif..bukan calang2 org leh appear lam blog i nie...ehehhe...

    ala, rambut pendek leh panjang balik... takde masalah.. yg penting berani membuat perubahan.. lagipun bila kita dah buat rambut pendek, muka nampak lebih fresh...

    i teringin nak buat mohawk style.. tapi muka cam tak kena je.. lagipun kepala i ade botak sket..so kalau pendek nnt nampak le kebotakan ittew...hehe

    putri, khaled n ieza
    mmg dah ramai sangat ckp muka kitaorg sama.. kitaorg pakai tudung pun org ckp muka sama.. heheh

    ReplyDelete
  9. cik beb...nnt saya sampaikan salam k...

    ReplyDelete
  10. Jangan cepat melatah. Kekadang kita kena gunakan mereka yang cepat melatah untuk mencapai matlamat kita.

    Contohnya Lau Bee Lan, (penyebar Kristian yang mengambil cuti tiap2 tahun dari Kehakiman untuk menyebar bacaan bible) mencebik kepada Kerajaan, mana ada national security isu?

    Kalau tak ada mamat yang bakar gereja, penganut Kristian ni pun puas lah, keputusan dia mengatakan Allah bapa Jesus berjaya.

    Sebab itu kita mesti sabar. Sebab ada yang sanggup bakar gereja lah maka Kerajaan tergesa2 buat rayuan.

    Alangkah baik kalau penganut lain baik macam kita. Tapi yg sebenarnya Katolik adalah ugama paling evil dalam sejarah.

    Paderi Catholik main bontot budak altar, nun seksa budak perempuan, ajar dunia ini leper dan bunuh sape yang tak setuju dan macam2 lagi.

    Sebab itu Katolik diharamkan di Rusia, Cina, Jepun etc.

    Dia orang bukan orang baik jadi kita patut berterimakasih juga pada mamat2 yg cepat melatah tu.

    Anda sebenarnya malu dgn kemunduran Islam Arab. Islam Hadari Melayu lah menaikkan nama Islam, toleransi, praktikal bank islam, demokrasi dan internet yang bebas untuk melihat segala keindahan wanita..tak ada di negeri Arab atau Iran.

    Tapi soal akidah seperti Tuhan yang satu tidak ada kompromi.

    Siapa yang bom gereja pasti mendapat syurga kerana, Katolik ini ugama yang jahat. Cuba google Brad Pitt yang hensem tu bagi amaran tentang bahaya Kristian. Bill Gates pun tidak percaya kepada Kristian lagi. Charles Darwin semua membuktikan kebodohan Kristian jadi kita tak boleh membiarkan sesuatu yang dah jumud di barat mengembang dikalangan orang kampung, asli dan native yang mundur.

    Ugama yang benar hanya satu. Tuhan hanya satu. Melayu bangsa paling agung hehehe !

    ReplyDelete
  11. hih, encik sabar ni salah komen ke ape?? kalau nak buat omen2 mcm ni panjang2 buatlah blog sendiri

    ReplyDelete
  12. minat set2 rambut eh...leh r try rambut i..dpt wat mmg dasat r...hoho

    BLOG WALKING

    http://sagamerah.blogspot.com/

    ReplyDelete

Aku tak balas semua komeng..harap maklong..