Thursday, June 24, 2010

Status Binatang Kalau Diorang Ada Facebook. Sumpah Kelakar!

Saja nak share emel yang aku dapat pagi tadi. Tergelak2 aku baca. Memang kelakar.


Kalau binatang ada FB, agak2 begini la ye komen-komen binatang tersebut kat STATUS yang macam korang post selalu tu ...

CICAK : Tuan rumah baru beli reket elektrik, gua kenduri nyamuk BBQ malam ni.

NYAMUK : Baru habis ronda rumah Ajoi..

AEDES : Baru jer selamat bagi injekan maut, yeah!!!

AYAM : Tidaaaaaaaaaaaak, Besok majikan gua mau buat kenduri kesyukuran, gua mau di sembeliiiiihhh! ...

CICAK : isteriku tersepit pintu

KUCING BETINA : "Anak i yang ke-5 baru tanya siapa bapaknya. I bingung nak jawab apa. I sendiri lupa bapaknya siapa."

AYAM : Kawan2...kalu esok guwe tak update...bererti guwe udah di goreng....I luv u all... jangan luper wat kenduri arwah untuk I yaa...

NYAMUK
: Siot, sekali drug addict gua hantam daaaa. Gua positif HIV AIDS... uwaaaaaaa

CICAK : Mau ke ke bilik air anak tuan rumah jap ... baru beli videocam baru ...

KUCING : Baru je add awek sebelah umah... keturunan PARSI beb!!!

TIKUS : Operasi malam ni... selongkar kitchen kabinet... sape nak ikot?

KATAK : malam ni nk wat konsert la..da lama x ujan ni..hangat oii..

ULAR : rasa mcm nk makan lauk telo la malam ni..mana nk cari ek..

ANJING : Aku tension bila ada mat rempit berkumpul tepi rumah aku tiap malam. Nak tido pun x senang hanjeng punya org.

KUDA : Patah kaki; Rider aku bangang salah timing bila nak lompat pagar, sekarang rehat kat kandang.

Kura-kura: Aku sakit hati bila bini aku berjalan. Lembab mcm siput babi

SIPUT BABI : Aku sakit hati bila bini aku bergerak. Lembab mcm kura2

GAGAK
: Tadi jumpa ayam KFC. Jangan jeles

BURUNG KAKAK TUA: Penat betul nk ubah stigma masyarakat. Walaupun aku Burung Kakak Tua, tapi aku burung Jantan!!!

BABI HUTAN
: susah betul nak cari makanan halal sekarang ni.

KERA
: semalam GF aku bagi bunga. Sedap jugak kunyah

TIKUS
: Aku makan mee goreng mamak kat Al Naz maju@precint 9. Meh la join sekali.

LALAT: Asyik hurung bangkai je. Alhamdulillah hari ni jumpa nasi bungkus.

SOTONG
: Aku bengang bila tapak sulaiman ejek aku si lembut

KUCING : update petang karang tepat jam 5.00pm slow ngendap ala2 pink panther nyurik kepunyaan kak lela majnun. ..

LIPAS : merasmikan pengunaan kepak baru sekali bila dikembangkn. ..gerun tengok mmber aku kene tarik dgn jeli2 panjang kepunyaan cik cicak..eee seram nyeee....

IKAN LAGA: Boring sey, duduk sorang2 dalam tanki ni.

IKAN PARANG
; Kurang asam punya manusia, letak gambar aku kat depan bekas keropok

IKAN JERUNG: Kenapa x de sorang pun nak add/approve aku. :-(

IKAN SEPAT:
Terkenang jiran sebelah yang dah dijadikan pekasam. Al Fatihah

IKAN BILIS
: Wah ramainya kawan kita. Tahniah remy, ko kawan aku yang ke 5000.

IKAN AROWANA: Cantik tak sisik I? Cantik kan ?

IKAN MAS KOKI:
macam mana nak kurus nie?

4 comments:

  1. hahah siut jek
    sape lh yg kreatif nie

    ReplyDelete
  2. memang kelakar lah...haha..owner pada binatang-binatang tuh pasti rasa bersalah barangkali...
    -----------------------------------
    Dia Wanita & Juga Terkuat Di Dunia

    ReplyDelete
  3. Salam singgah. Huhuh..giler lawak. Hilang boring akak.

    ReplyDelete
  4. Badak: Sedih aku tengok orang makan cucur badak & badak berendam. Kehkeh. Kalau tukar, cucur hyppo atau hyppo berendam ok jugak yeh?

    ReplyDelete

Aku tak balas semua komeng..harap maklong..