Friday, April 22, 2011

Paranoid.

Am i paranoid or to much careful?


Sebelum tido, aku akan keluarkan duit dalam wallet aku then aku akan sorokkan satu tempat. Aku akan tinggalkan beberapa ringgit je. Barang-barang berharga dalam handbag pun aku sorokkan satu tempat. Tapi handbag aku letak je sepah-sepah kat ruang tamu. Kenapa aku buat macam tu? Sebab aku fikir kalau ada pencuri masuk rumah, dia akan terus attack handbag aku kan? So, selamatlah duit aku.

Aku akan tido dengan berpakaian lengkap. Lengkap maskdunya seluar panjang dan t shirt. Sebab nya kalau tiba-tiba berlaku emergency, aku boleh berlari keluar sengan selesanya. Cuba bayangkan kalau aku tido dengan pakai spender dan bra je? Atau baju-baju tido yang seksi transparent tu?? 

(Tapi laki aku suka tido pakai spender je. *___*)

Aku akan letakkan barang-barang penting macam buku akaun, beg duit, ic gambar-gambar  dalam satu kotak. Jadi kalau berlaku emergency senang aku capai je kotak tu bawak keluar.

Tingkap bilik aku, aku tak kunci dia punya grill. Aku terbayangkan kalau ada perompak masuk, boleh la aku lompat keluar dari bilik tu. Rumah aku tingkat dua je, jadi kalau jatuh pun setakat patah riuk je kot. (ala, Doddy jatuh dua kali sihat je sampai sekarang)

Masuk je kereta aku akan terus kunci pintu kereta. Kalau ada orang aku tak kenal soh bukak ke hapa, memang aku tak layan. Silap-silap aku langgar je dia. Sebab dalam kepala hotak aku fikir dia nak merompak atau merogol aku. Kan dah banyak kes-kes macam ni sekarang.

Sebelum tido aku akan beberapa kali check pintu dan semua grill DI KUNCI.

Kadang-kadang aku rasa macam nak simpan pisau bawah bantal.

Ada masa aku simpan laptop aku bawah sofa atau dalam timbunan kain.

Ada sekali tu orang maintanance datang rumah aku sebab orang rumah bawah dia punya bilik air bocor. Jadi terpaksa buat dari rumah aku. Masa tu aku takde rumah, laki aku je yang ada. Dan aku paksa laki aku follow dan perhatikan je budak maintannce tu buat kerja. Sebab aku takut dia wat pedajal letak kamera dalam bilik air tu. Lepas tu nanti dia rakam aksi kitaorang mandi pastu masukkan dalam web lucah!! 


Jadi, apa pendapat korang? Masalah mental ke ape aku ni??


Oh ya menurut Wikipedia PARANOID didefinisikan sebagai penyakit mental di mana seseorang meyakini bahawa orang lain ingin membahayakan dirinya. 

Menurut Kamus Webster pulak, paranoid didefinisikan sebagai gangguan mental yang ditandai dengan kecurigaan yang tidak rasional.




Ok, aku rasa aku ada masalah mental la.

Tolong bawak aku jumpa pakar psikitari pelase!

8 comments:

  1. Aku biasa jumpa orang paranoid.

    Tapi yang peliknya yang melebih2 paranoid ni mestilah perempuan2 yang paranoid dengan bf sendiri. cam semua perempuan lain nak kebas bf dorang~

    Pffft~

    ReplyDelete
  2. haha serius ke ni cujen?tapi good idea ape blh dicontohi ;D

    ReplyDelete
  3. salam.

    jemput join ga saya.

    http://queenroszaliza.blogspot.com/2011/04/queenpink-lucky-follower.html

    ReplyDelete
  4. haha...xde lah smpai kna jmpe pakar..sis terlalu berhati2 jew kn..yo lh kn sblum pape trjadi so pew slahnye tp jgn smpai bawk pisau ltak bawah bntal lak nti husband sis yg lari hehe

    wsslammm

    ReplyDelete
  5. hahaha. ni bukan paranoid tapi berhati-hati kot?

    ReplyDelete
  6. I think it's good...tapi, jangan terlalu taksub atau terlalu risau sampai nak buat kerja lain pun terbantut....persedian u 'nak hadapi' bende2 tu, planning yg baik jugak rasanye!...hehe...May god bless u babe.;-)

    ReplyDelete
  7. Ye lah sometimes we have to be paranoid tap itak leh terlalu sangat takut nanti mengganggu perjalanan hidup...God bless u always babe!!

    ReplyDelete
  8. bermotif...bagus2...akan dicontohi juga...aku setuju dengan barang2 penting tu...hmmm aku setuju semua la...bukan paranoid...tp berhati2....

    ReplyDelete

Aku tak balas semua komeng..harap maklong..