Tuesday, May 31, 2011

Malaysia Next Top Female Blogger 2011 by Sandra Azwan.

Hello semua!

Hari ni baru berkesempatan nak join contest yang meletup-letup sekarang ni anjuran designer hebat lagi comel, SANDRA AZWAN. Harap-harap masih tidak terlambat yer En. SA. Maklumlah busy sikit. Now agak free sebab bos takde dua minggu, pergi Umrah. 

Ok, lets start.


Contets ni senang je syarat nye. Cuma kena jawab beberapa soalan je. 

1) Tell us about your blog in 70 words or less. 
(When and why you started it, how often you update, and your viewers)

Blog Cujen The Lejen ni mengisahkan kehidupan seorang manusia bernama Suzan atau lebih dikenali sebagai Cujen. Entry yang terkandung dalam blog ini lebih kepada peribadi. Kisah cinta, family, kawan-kawan, kucing, kerja dan yang seumpamanya. Start blogging dari tahun 2005. Masa tu blogging guna akaun friendster je. Bila dah maju sikit baru la pakai blooger. Actually banyak sangat  blog yang tercipta sepanjang terlibat dalam dunia blog ni tapi yang bertahan dua je. Hidup Ini Indah & Cujen The Lejen. 
Dulu selalu la update but now kurang sikit. Mungkin life dah semakin membosankan kot. Jadi takde apa nak tulis. Kebanyakan viewer saya terdiri dari kawan-kawan rapat, keluarga & rakan sekerja je.
(macam lebih 70 perkataan je. takpe ke?) 


2) What is your personal style?

I LOVE rockstar look!! Jeans skinny yang koyak rabak + band t-shirt + leather jacket + sneaker. This is really me. I LOVE snekars so much. But sometimes i prefer girly look. Mini dress + high heels sangat mengancam! Oh, i LOVE heels too. Pakai heels buat saya rasa lebih berkeyakinan. Bila keyakinan dah bertambah, nak buat apa pun rasa yakin je. Takde nak takut-takut dah. Walaupun kadang-kadang  pakai heels buat kaki rasa sakit, but who cares?? Beauty is pain right?? (for me la)


3) A picture of you in one of your favorite outfits:

This is my favourite outfit. Obviously!But too bad takde gambar saya sorang.
Gambar dengan husband aci tak En. SA?


4) Are you the next Malaysia’s Top Female Blogger 2011? Why?

Why not? I'm a blogger and female.  Blogging dah jadi one of part in my life.  Walaupun blog saya tidak sebehat Hanis Zalikha, tapi masih punya kekuatan sendiri right? Lagipun siapa tak nak title Malaysia's Top Female Blogger 2011 kan?


5) I love to read ‘Life with Sandra…..’ because?

Pertama kali masuk ke blog Sandra Azwan, i feel sangat kagum. Mula-mula tertarik tengok dia punya sketching and header blog dia. Then, i browse Sandra Azwan punya entry yang lama-lama. (memang dah habit kalau suka sesuatu blog tu, i akan baca dari mula dia start blogging). Baru tau yang dia seorang designer. Well to be honest i tak reti sangat fashion2 designer ni. Tapi tengok kepada SA punya designer, nampak lain la dari mana-mana designer kat Malaysia ni. Paling suka baca blog Sandra Azwan sebab banyak info especially bab fashion dan gambar-gambar yang menarik.


Ok, that's all. Kepada semua girl-girl dia luar sana, meh la join constets ni. Ramai-ramai lagi best. Lagi meriah. Tak salah mencuba kan?


MALAYSIA NEXT TOP FEMALE BLOGGER 2011 CONTEST

3 comments:

  1. mesti kakak jd malaysian next top female blogger 2011 nnt na...

    ReplyDelete
  2. Hello Cujen..terima kasih kerana join!!! Good luck..;-)

    ReplyDelete

Aku tak balas semua komeng..harap maklong..