Wednesday, December 14, 2011

Bebelan Hari Rabu.

Kembali bekerja lepas 2 hari cuti. Eh, satu hari MC, satu hari cuti. Alkisahnya hari isnin lepas aku ada appoinment buat HSG xray. Mula-mula tu aku cam owh ok xray je. Tak perlu la nak cuti bagai. Konon nak halfday je then amek time sleep. Cuti pun tak berapa nak ada. Kang 27 hb ade appointment lagi. Nak amek darah pulak. So kena jimat-jimat cuti.

Rupanya HSG xray tu bukan cam xray biasa yang ko buat xray dada tu sume. Ni nak kena xray kat dalam rahim tu, nak tengok sumbat ke tak kat tiub fallopio tu. Owh ada yang blur-blur lagi pebenda yang aku citer ni kan. Ni salah satu prosedur yang aku kena wat sebelum jumpa doc kat klinik LPPKN tu. Tak tau klinik LPPKN tu ape? Klinik kesuburan. Nak dapat baby. Aku kan dah setahun lebih kawen tapi takde baby, so usaha la sket. Sekali banyak pulak prosedur nya. Eh merungut pulak. Nak baby ke tak nak ni? 

Balik kepada cerita tadi. Sampai je kat klinik, register pastu tunggu la setengah jam (boleh pulak ramai orang pagi tu..xkan sume nak buat xray kot??). Then dia panggil masuk dalam soh aku bukak sume baju pastu pakai baju yg dia bagi cam orang nak kena operate. Aku dah cuak dah masa tu. Aku nak wat xray je woi, bukan nak kena bedah!! Tapi aku diam je la , ikut je apa dia suruh. Kena baring pulak. Pastu kena kangkang. Ya ampun, malunya aku masa tu. First time aku kena kangkang depan nurse n doc. Doc lelaki pulak tu.  Tidak!!!! Tapi nak wat camne pasrah je la. Lepas tu aku nampak la nurse tu kuarkan macam2..ade mcm rod besi, tiub ape la. Rupanya rod besi dia masukkan lam vagina aku then masukkan cecair ape tah, pastu baru xray. Member aku cakap sakit sikit je. Tapi aku rasa sakit jugak laaaa! Bayangkanlah mende tu dia jolok2 masuk dalam. Euwww! Ngilu gak la. Pastu kena mengiring ke kanan la, ke kiri la. Haish! Sabo je la.

Lepas dah xray tu dok ckp akan bleeding sket then perut akan rasa sakit. Rasa gak la sakit cam senggugut tu. Senggugut yang teruk. Terus aku mintak MC. Dah dapat MC tu ape lagi, mula lah plan memacam nak gi sana sini, nak tengok wayang citer Ombak Rindu kononnya. Tapi rasa cam x selesa pulak. Last-last balik rumah aku laki bini terbongkang depan tv. Cet!! Esoknya tu aku sambung cuti. Padahal dah ok je sebenarnya. Saja nak memanjakan diri berehat-rehat di rumah. Hambek ko hari ni datang opis banyak gile surat atas meja. Penat tau jari jemari i menaip tuk rekod-rekod surat tu semua. 

Ok la tu je nak cerita. Ada orang nak dapat baby senang je, aku lak kena usaha macam-macam. Takpe, bahagian masing-masing. Aku redha.

Ada orang cakap ngan aku, ala ko baru setahun kawen takyah la nak wat treatment2 tu semua. Tunggu je dulu. Hmmm nak tunggu sampai bila? 5 tahun? Baik aku usahakan awal-awal. Umur pun bukan makin muda lagi kan?




Anak adik aku yang hari tu. Kejap je dah besar.
Rambut semakin lebat, sideburn dia bukan main panjang lagi.
Cer perati betul-betul muka dia ada iras seseorang :

Cam ELVIS PRESLEY kan. 
Hahahaha.

Dah ada nama dah tuk baby ni, NIK ZAFIRA.

5 comments:

  1. so keputusan dari xray tu apa?

    hiks, haah comeyl cam elvis presley~ auww~! kiut~!

    ReplyDelete
  2. YUP...MEMANG SANGAT SAKIT...rina hari tu mmg tak blh berjalan dibuatnya..terus balik rumah tido aje.

    ReplyDelete
  3. Comel!! :D

    Mak aaiii, banyaknye rambut.. best3.. xpe cujen, insya'allah ada bhgn masing-masing =)

    PS: Tapi bab kangkang dpn doktor tu.. aarr.. xleh imagine *_* Knape gomen tak bg doktor pempuan? Sah2 bhgn gynae.. Hu!

    ReplyDelete
  4. ell - klinik tu klinik private..wat hsg xray je kat situ..sbb kat lppkn tu xde pakar xray...

    ReplyDelete
  5. hope seme berjalan lancar k...hope jugak ko dpt baby cepat..cam aku..hahaha

    ReplyDelete

Aku tak balas semua komeng..harap maklong..