Friday, December 23, 2011

Hantu shopping dah kembali merasuk dalam badan aku.




Tengok la tu apa yang terbeli. Padahal niat asal hanya nak pergi beli diary 2012 je. Siap dah pesan kat laki jangan bagi aku singgah mana-mana. Tapi, nan hado den non oi!! Kebetulan pulak sebelum sampai kedai buku tu terpaksa melalui bermacam-macam kedai yang jual baju dan kasut. Dan akhirnya aku tewas dengan permainan nafsu sendiri. Tsk..tsk..

Kasut oxford tu memang aku SUKA GILA kot. Lama dah cari tapi setiap kali nak beli mesti sold out. Kebetulan pulak semalam ada size aku. Yang penting kaler merah. Tanpa segan silu aku terus beli.

Beg tu pulak aku beli tengahari tadi. Ikutkan hati semalam lagi aku dah rembat. Tapi aku sabar dulu. Nampaknya kesabaran aku hanya mampu bertahan beberapa jam je. Annoying la bila asik terbayang-bayang je bag tu. Nak tak nak kena beli jugak. Barulah tenteram hati aku ni. Hihihi. Gigih aku pergi IOI lunch hour tadi semata-mata nak beli bag ni. (Laki aku lom tau lagi ni, harap-harap dia tak baca blog aku ni.) Semalam bukan main beria kan taknak membazir kononnya. Alih-alih hari ni terus pegi beli. 

Ish banyak betul membazir bulan ni. Tu belum termasuk barang-barang yang aku order online. Barang-barang kecik yang kadang-kadang aku rasa tak perlu kot aku beli. Tapi kalau dah namanya perempuan kan. Memang tak dapat dipisahkan dengan shopping. Harap kaum suami memahami yer. Ini kan salah satu dari terapi. Kan kan? ^_^


Ikutkan nafsu syaiton aku ni, nak je aku beli tiga-tiga color kasut oxford ni.


Takpe, tahun depan azam tahun baru aku TAKMO MEMBAZIR.

Eh, bukan tu azam tiap-tiap tahun ke??



6 comments:

  1. kih..kih..serupa la..kadang kita pun mampu bertahan beberapa jam jer...nafsu la nafsu..

    ReplyDelete
  2. u beli kat maneeee?

    ReplyDelete
  3. Hi Cujen, lets check our oxford shoes collection here

    http://www.facebook.com/HeyItsLera

    http://lerashop.blogspot.com/

    Thank you! :)

    ReplyDelete

Aku tak balas semua komeng..harap maklong..