Thursday, December 29, 2011

Tentang Dhia.

Ok fine, cerita #Tentang Dhia sekarang ni dah jadi trending sekarang. Hapdet kat Facebook, Twitter, Blog penuh dengan cerita Tentang Dhia je. Rata-rata semuanya macam tak puas hati je dengan drama tu. Especially minggu terakhir ni. Penuh dengan episod menyakitkan hati.

Aku pun hemo jugak tengok cerita ni. Minggu terakhir ni memang buat emosi aku terganggu betul. Geram dengan watak Ku Salmi yang super jahat macam mak lampir tu. Tambah lagi dengan kesengalan Dhia ngan Zikir. Haish, boleh buat sakit jantung tau tak. Tapi tetap nak tengok jugak sebab ada hero pujaan hati gua, Adi Putra.

Hari ni episode terakhir. Ramai jugak la yang cuba buat kesmipulan sendiri dan andaian ending drama Tentang Dhia tu. Ni aku copy paste dari Forum Cari komen-komen dan imaginasi forummer kat situ. Tergelak-gelak aku baca komen diorang semua. Semua cam hangin tak puas hati je. Hahaha

aku harap ptg ni dhia tuntut cerai jah ngan zikir dah kalo berbulan2 tinggal dia tergantung tak bertali tanpa khabar biter dan tak nak amik khabar ntah mkn idaknyer bini kau tuh en zikir oiii...ikut je la nasihat si su tu kalo dah tak nak lepaskan elok2 je la...pehtu dhia leh kawin ngan raffi...then zikir kawin la ngan rose, then bior tetiba bekas2 hantu raya pak boon yg tak bertuan tuh tetiba cari mummy kacau2 mummy sampai giler..terjun tingkat 2 umah dia dah paralayzed...bior ler si rose yg jaga taik kencing dia....bior le si rose yg ngengada tuh skit2 ngadu kat zkir busuk la..letih la...

hahahahha....ieja pon nak mcm tue......biar si zikir tue ceraikan dhia..dhia kawen ngan raffi..zikir kawen ngan si rose meggi tue haa....then c hantu tue kena langgar....lumpuh...senget mulut.....biar si rose maggi tue jaga makan minum kencing berak mak mentua die....suapkan meggi yang sedap tue kat mulut c hantu tue tetiap hari..sedap an..pas tue biar si rose meggi tue tensen sebab perangai mak mentua die yang tak bis2 nak jumpa dhia n minx maaf sampaikan makan minum xnak..kencing berak sume kat tempat baring dye...dhia plak jangan gtal2 nak datang n maafkan c hantu tue......dhia daa sembuh n hidop bahagia ngan raffi bersama2 ngan anak2 mereka yang chumel n ramai...(rose plak tak ley mengandung sebab mandul)bestnya kalu ending mcm ne.....

~ kejadah apa la ko ni lembab tahap babun gay Zikir oooi....Azmi datang rumah jumpa Dhia, cepatan ko dah terpengaruh..yg ko tu berduaan dgn Suraya kt dlm apartment tu..kejadah apa tak pulak ko fikir dosa ke tidak..Suraya tu pun janda...dulu pun ciri2 ideal wife ko tu Suraya..boleh sgt kalau nak pulangkan paku buah keras.

~ kejadah apanya lagi kukukakicagu sungguh la penulis skrip ni...depa ber2 tu dah penah jadi laki bini..RUJUK tau tak RUJUK tu apa RUJUK JE LA kat pejabat kadi...gigih le nak buat scene bertunang bagai, sedangkan scene utama pemasalahan Dhia n MIL director/penulis skrip buat tak endah  

~ kejadah sungguh la ko Melly..tak makna nya insap..ada ka sanggup kawen dgn Azmi balik semata2, nak selamatkan maruah Dhia n bersihkan nama Azmi..bongok ke apa ko sanggup ketepikan ANAK sendiri semata2 utk kawan...esok lusa ko kawen, mengandung anak Azmi sereban...of coz ANAK KO MELISSA ko ketepikan  sedangkan sepatutnye ko kawen dgn Raffi utk masa depan MELISSA..Dhia tu dah berlaki..pandai le dia jaga diri...Azmi tu pun dah besor panjang...konon la mmg ditakdirkan korang tetap akan ber4...ber4 apa nya...kalau ko kawen dgn Azmi...Dhia mati...Raffi jadi bujang tua..

~ ni lagi satu kejadah sgt..kita anggarkan dah 7,8tahun Dhia kawen dgn Zikir..tak kan busuk2 pun rm10k pun Dhia tarak..punya la Zikir tu kaya raya..rumah besor, gaji besor...tak kan Dhia langsung tak dpt nafkah $$$..goshhh!!!

~ ni lak kejadah jahanamulazi sungguh utk Zikir...ko tu gi honeymoon pun tidak..kejadah apa nya tetiba DHia nak pergi holiday ke Thailand.....entah2 pasport pun Dhia tarak
~ mmg kejadah sgt cite ni....last2 aku pun kena barah tetek gak..

gini le citer melayu...sikit sikit mati. sikit sikit mati. macam la mati tu penyelesaian kepada masalah...

sila check BP memasing...takut ada yang hipertension dek TD nih..kalau kat india penonton bakorr pawagam, kita kat sini mungkinkah ada yang membakorr tv nye..

Hahaha tu la serba sedikit komen-komen dari forummer kat situ. Aku yang emo tgk citer tu pun bila baca kat forum terus tergelak. Tapi serius la weh, citer ni mmg menyakitkan hati. Kalau tak sebab hero dia Adi Putra yang kusayangi tu, memang dah lama aku tak follow citer ni. Tapi sebab Adi Putra, gigih aku menahan bengkak di hati nieee.......

Apa-apa pun tunggu je la epiosed terakhir hari ni. Harap-harap ada happy ending. Kalau tak korg tengok la esok aku pulak meroyan dalam blog ni. Hihihi.


2 comments:

  1. Tulah pasal, tak sabar tunggu last episode hari ni..memang sakit jantung dibuatnya kann

    ReplyDelete
  2. aku nak ku salmi tu di kacau hantu pak boon! pastu jadi giler :D

    ReplyDelete

Aku tak balas semua komeng..harap maklong..