Monday, March 12, 2012

Craft by Cujen : ID Card Case.






Tadaaaaa!!! Inilah dia jawapan kepada teka teki teka tekuk aku hari tu. Nampaknya pengomen pertama je dah bagi jawapan yang betul. Terpaksa lah tutup peraduan. Hihihi. Tahniah Puan Wadah. So, sebagai ganjarannya, aku akan buatkan satu ID Card Case ni untuk dia free of charge je. Tu la korang sape soh tak nak teka. Kan dah rugi. 

Actually, benda ni saje-saje aku buat. Kebetulan pulak aku punya ID Card Case yang lama dah koyak. Tambah pulak barang craft yang aku beli dari tahun lepas banyak lagi. So dari membazir baik aku buat something. 

ID Card Case aku yang telah koyak :(

Tak sangka aku berbakat buat benda camni. Heheheh. Semua ni aku belajar sendiri je tau. Beli ebook from Jajakraf then try and error je.Hasilnya, boleh la dibanggakan walaupun takdelah cantik mana. Aku syak bakat aku ni mesti dari gen mak aku. Kata mak tukang jahit. Ni kalau mak mertua aku tau ni, mesti dia sayang aku lebih. Ye la dapat menantu cantik, pandai masak, pandai menjahit, berbakat buat craft. (tangan di dada, mata pandang atas). Hihihi.

Tapi yang paling penting ID Card Case aku takde sama macam orang lain punya. Special hokey. Kau ada???


p/s: at this moment, aku buat craft ni untuk suka-suka aje. belum confident untuk mengambil tempahan. tapi kalau ade yang berani nak cuba tempah, boleh emel aku. untuk harga promo aku amek RM10 je satu ID Card ni. normal price RM17-25. bergantung pada material dan buttons yang digunakan. 


emel aku :cujern@gmail.com



3 comments:

  1. meriah id card holder kau~ ingatkn nak buat kasut baby~ huhu

    ReplyDelete
  2. Aiseh! Baru nk teka, peraduan dah close & ade winner :P

    Comel!

    Pe kate, try belajar buat loafer baby. Pakai felt craft kan tu? Hihi.. Kalau tomei, bley buat bisness beb! Tgh hot tuuu..

    PS : Yg penting, kalau dah buat loafer baby, kena la kasik I as a gift kan.. Thihihihihihi..

    PS 2 : Bukan sahaja dpt menantu cantik, pandai masak, pandai menjahit, berbakat buat craft, malah menantu IRAS-IRAS intan ladyana youuuu. kelasssss!!

    ReplyDelete
  3. tq * tak saboooo nak tunggu hasil wanita kreatip ni ;)

    ReplyDelete

Aku tak balas semua komeng..harap maklong..