Wednesday, March 28, 2012

Skinny Girl, No More.

Suatu ketika dulu 









Sekarang 


AKU DAH GEMOK!!

Berat dari 39 kg naik ke 45kg. Perut aku flat, now dah mula nak memboroi. Muka aku yang sedia tembam, makin bertambah tembam. 

Masa berlalu dengan begitu kejam sekali. 

Aku semakin tertekan dengan perubahan diri sendiri. Nak kata aku makan banyak, dulu-dulu pun sama gak makan banyak. Tak jugak naik-naik. Aku syak lepas aku makan Clomid tu la badan aku naik mendadak. Tambah pulak laki aku jenis suka makan dan rajin masak. Dengan aku-aku sekali terjebak jadi gemuk.

Tapi yang aku geram tu, bila aku tanya 'yang, i gemuk tak?'
Jawapannya mesti tak. Pastu kalau aku nak diet tak bagi. Dia kata elok la macam ni dari kurus kering.
Masalahnya aku kalau badan naik sket mmg buruk sebab muka aku mmg jenis tembam. Masa kurus pun muka tembam, apatah lagi bila semakin menggemuk ni. Pastu hidung aku yang sedia kembang pun jadi makin bertambah2 kembang. Tak suka! Tak suka!

Bukan tak bersyukur, cuma aku rasa tak selesa je. Memang la semua orang cakap tak gemok mana pun. Tapi, entahlah..aku still rasa aku dah gemok. Baju-baju aku bila pakai semua dah ketat. Muat memang muat lagi la, tapi siyes tak selesa. 

Aku takut lepas ni badan makin naik, naik dan terus naik.

Huwaaaaaaa, TAK NAK!!!!!

Aku kena start diet ni, kalau tak dapat kurus macam dulu, kekal macam ni pun takpe. Takmo naik-naik lagi dah. So, mulai hari ni aku kena lancarkan perang terhadap nasi. 

SAY NO TO NASI!
(tapi makan roti sampai 5 keping sekali hadap #EH!)

8 comments:

  1. ish ko neh..aku kalo dapat badan cam ko ne suke amat..hahaha..tp mimpi la nk dapat...pas bersalin kene kurus neh

    ReplyDelete
  2. weh muke julia dlm aper celop mcm hang la weh...huhu

    ReplyDelete
  3. Ooo... bila rasa diri dah gemok, tetibe dah tak bergaya kan!!! :P

    Body dah ok. Kalau sbb muke tembam tu, ape lg. Buat face lift la. Tak pon pakai product yg ade face lift ;) Kasi berbentuk sikit. Hihi!

    PS : Mmg clomid buat berat bdn naik kot ..

    ReplyDelete
  4. affa - julia mana?

    ell - gi main boling je tu, malas nak bergaya sangat

    ReplyDelete
  5. abaikan je suatu ketika dulu tu...ihikkkkkk......

    ReplyDelete
  6. ko kan makan clomid..memang buat badan naik..

    ReplyDelete
  7. hurm same la kite. sblm kawen 40 kg da kawen 46kg!!! Masalahnye pas kawen mkn lg skek dr sblm kawen. oh peliknya. actually skg still underweight lg cos tggi i br 154cm tp da rase y amat gemuk!! lets do something about it

    ReplyDelete
  8. hurm same la kite. sblm kawen 40 kg da kawen 46kg!!! Masalahnye pas kawen mkn lg skek dr sblm kawen. oh peliknya. actually skg still underweight lg cos tggi i br 154cm tp da rase y amat gemuk!! lets do something about it

    ReplyDelete

Aku tak balas semua komeng..harap maklong..