Tuesday, April 3, 2012

Penang Gateaway [Part 2]

Kita biarkan gambar je yang bercerita ye. Malas nak menaip panjang-panjang. 

Mai Penang kalau tak pekena nasi kandaq memang tak sah.


Tu dia kena beratuq. Dah macam kat kantin sekolah pulak.

Makan dengan gembira.


Tak tau pulak kat Penang ni ade outlet macam kat Bandung. 
Tapi mahal jugak dan baju nya tak berapa cantik pun.



Jalan Chowrasta




Mari membeli jeruk



Orang junjungan

Suami siapakah ini??


Panas-panas ni kita pekena cendol sat.




Ini dipanggil cendol berdiri. Stail makan cendol sambil berdiri. Kerusi meja takdak.
Tapi cendol ni takleh lawan la cendol tangkak.
Cendol tangkak is still da best!


Jom lepak tepi pantai tengok cruise.



Taman Kota Lama


Fort Conwallis





Ok cukup sampai sini je. Gambar memang banyak. Tapi kalau upload semua kang ramai yang muntah pulak. Heheheh. Sebelum balik kitaorang pekena Pasemboq, Sotong Kangkung & air kelapa sambil ditemani angin pantai yang sempoi-sempoi bahasa. Balik dengan membawa perut yang kenyang dan tambahan lemak di badan. 

Apapun Penang memang BEST dan sangat panas. Malangnya banyak tempat tak dapat cover dan banyak makanan tak sempat nak try. Maklumlah ni bukan percutian yang dirancang. Kebetulan sahaja. Nampaknya trip ke Penang wajib repeat. Next time kena pergi lama sket. Barulah dapat cover semua tempat dan naik cruise. 



1 comment:

  1. HMMM...aku rasa mesti ko sll dijadikan idola dlm bab kekurusan badan (setakat inilah)..ihiii..akk suka baju merah yg ko pakai, seksi yg simple bknyer seksi yang semak!!!

    ReplyDelete

Aku tak balas semua komeng..harap maklong..