Wednesday, October 10, 2012

New Addiction : Sherlock.


Sherlock series is much much much better than Sherlock Holmes movies. Benedict Cumberbatch as Sherlock memang awesome!! Kalau korang peminat Sherlock, u must watch this series.

Aku pun baru tau je pasal series ni. Agak lambat jugak la, sebab season 1 airing on 2010. This year dah masuk season 2. Tapi yang tak bestnya, satu season ade 3 episod je. Tapi satu episod agak panjang jugak. Dalam sejam setengah. But still tak puas. I want more Benedict Cumberbatch. Eh??

Apa yang aku suka sangat dengan Sherlock series ni;

1. Aku memang suka kot cerita-cerita penyiasatan macam ni.

2. Obviously sebab Benedcit Cumberbatch. I don't know why, but he is much better than Robert Downey Jr. Kalau dah tengok Sherlock version Benedict Cumberbatch ni, confirm kau rasa yang version Robert Downey tu tah pape je. Hahahah. Ke aku je rasa camtu?

3. Its british made, not american. So pelakon-pelakon nye pun from British jugak la.

4. British accent yang sangat sexy!! Tambah pulak dengan kecomelan Benedict Cumberbatch tu, peh cair betul.

5. Jim Moriarty lagi saiko compare dengan movies version.

6. Even Martin Freeman as Dr. Watson tak sehensem Jude Law, tapi aku rasa dia dengan Benedict Cumberbatch mcm ada shemistry gitu.

7. Ade Irende Adler bogel dalam series ni. Hihihi.

Ok aku memang failed kalau bab nak elobrate sesuatu benda tu. So korang boleh baca sini : 20 Reason Why You Must Watch Sherlock. 

2 comments:

  1. hi sis.do u sell your peplum kurung in instagram? saw someone using your photo iser account id is nurainiisa. sbb as far as i know, ur peplum ur mom yg buatkan sendiri kan? if it ur friend then its okay :)

    ReplyDelete
  2. laa..dah ke sini rupanya..patut la cari x jumpa..maklum dah lama tak jenguk..haaha..

    ReplyDelete

Aku tak balas semua komeng..harap maklong..