Monday, February 18, 2013

Wishlist Come True ^_^

Look what i've got yesterday
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Dr. Martens in da house yaw!! 


Birthday aku khamis ni, tapi hadiah dah dapat dulu. Camne tu? Hihihi. Tak menyabo punya pasal. Ikutkan sebenarnya semalam nak gi usha size je sebab nak mintak adik aku yang study kat UK tu belikan. Ye la, harga kat sana murah sikit kalau nak bandingkan kat Malaysia ni. Tapi bila dah masuk kedai tu, tetiba hilang akal sekejap. Kesudahannya, bawak balik la kasut nie.

Si Merong tu sibuk je nak enterprame. Sume gambar aku nak amek, ada dia. 


Tapi kan...

Tetiba rasa cam menyesal pulak beli. Satu sebab harga yang mahal. Aku amek yang leather, dah alang-alang nak beli tu kan. Lepas tu size cam sempit sket. Aku amek size 5. Bila pakai size 6 longgar pulak. Lagi satu yang MIE ni tggal last size 5 jek. Bangsa tak menyabo, camni la jadinya. Actually size 5 dah ok, cuma aku ni ade masalah jari kaki yang panjang. So kat depan tu jari aku cam sakit sikit la. 

Pastu kan, tetiba rasa cam kelakar pulak. Sebab badan kecik, tetiba kasut besar. Tetiba nak salahkan gen family aku yang kaki besar ni. Huwaaaaaa. Tapi takpe, dah beli pun. Takkan nak simpan je kan. Hihihi. 

Ni masa test kat kedai.

Ni test kat rumah. Nampak macam mc donald sangat tak?

Mc donald pun mc donald la. Belasah je. Dah beli mahal-mahal takkan nak simpan ye dak? Jap lagi kena seligi dengan laki aku. Hihihi. 

Mekasih yang sebab hadiahkan kasut ni. Love u!

23 comments:

  1. wahh! congrats!

    happy besday in advance Cujen!

    ReplyDelete
  2. bape hengget. kalo kt sni kalo sempit leh tukar. kt sana takkan takleh..huhu. aku rasa mcm nk beli gak..

    ReplyDelete
  3. shinnaz,
    TQ

    eda,
    boleh je tukar masalahnya nak tuko pun size takde..ni last...

    ReplyDelete
  4. yeay!!!!!!!!!
    beli kat mane ni? heheheh
    trust me lepas dah beli ni mesti ketagih. me asyik beli tiap2 tahun. mmg ketageh. i jenis tak heran handbag mahal2 ke baju mahal2. i cuma heran kat drmartens je :P

    ReplyDelete
  5. kasut cam nk gi main snow jer ...best2...ke kak sha yg peghak huhuhu..hihihihi..

    ReplyDelete
  6. kasut cam nk gi main snow jer ...best2...ke kak sha yg peghak huhuhu..hihihihi..

    ReplyDelete
  7. kasut cam nk gi main snow jer ...best2...ke kak sha yg peghak huhuhu..hihihihi..

    ReplyDelete
  8. perghh..semat and style..aku pon nak sambar docmart ni satu..dulu masa zaman skinhead ade la pakai..tetiba tgk gamba ko ni, teringin lak nak pakai balik..hehe..

    eh salam kenal..lupa lak bagi salam awal2..

    ReplyDelete
  9. jay,
    beli kat crossover sunway pyramid.. malas nak pergi butik kat garden tu..tp member ckp kat butik murah sket..

    kak rysha
    main snow pun boleh la kak..hahaha

    dibiuscinta
    thanks beb

    ym bundle
    beli la..dr mart ni tak lapuk dek zaman..sok boleh wat harta turun temurun kat anak2..hahaha

    ReplyDelete
  10. kompom akanku beli..hehe..bapa ye market boots ni sekarang?..dulu2 dalam 3 4 ratus gak..yng steel toe ko pakai tu ade yang sampai 7 8 ratus kan..

    #cari kat bundle je la gamaknye..hehe..

    ReplyDelete
  11. ym bundle
    aku beli ni rm999. (nanges woo lepas beli) MIE..yang made in china tu..499 je. tp kat butik dr mart murah sket..RM469... MIE kat butik tak tau plak harga berapa..

    ReplyDelete
  12. Haaaaaaa... seribu??? Ok, pk balik nak handbag ke boots. Haha!

    ReplyDelete
  13. juliet,
    ala, u beli yang macam kak lili beli tu..baru 499. handbag dah biasa beli. dr mart ni at least kena ada satu .. hikhik

    ReplyDelete
  14. cujern: takde maknenye kat butik murah skit,.same je harganya. heheh. drmartens yg bleh nego2 harga ialah di Pertama Complex or Campbell Complex sahaja. tu pun kalau kasut tu mmg limited edition, mmg tak dapek laa..

    i lupe nak bgtau u yg i takleh add u ke ttc group malaysia tu. u tinggalkan both link (fb id and email add) pun i cant search. not found katanya. u kena tukar setting kot maybe u dah set private.

    ReplyDelete
  15. HOLD IT I BARU PERASAN U KATA U BELI FOR RM999! OMGGGGGGGGGGGGGGGGGGGG

    -__-
    takpe lah dah beli nak buat mcm mana. but serious. melampau gila 999 tu.

    GULP!!!! kalau beli kat UK pun tak mahal sampai rm999 weh. yeah i heard that kat sunway mahal gile sebab sewa kedai mahal. serious beb Made In England only cost 400+ aiyooo aaaaaaaaa tapi takpelah dah beli nak buat camne tapi still i telan liur byk2 niiiiii !!! nnt nak beli DrMartens pls view here https://www.facebook.com/shoppe.lista.5/photos_stream

    ini my friend, dia ambik direct from UK (dia ada kwn kat sana) so dia order dari kwn dia. i pun penah beli dgn dia.

    ReplyDelete
  16. jay!!! seriusly tak smapai 500??? huwaaaaaaaaaaaaaaaa! sbb i tgk harga bukan MIE pun dah 400 lebih so i assume MIE mmg camni la harganya... ruginyeeeeeeeeeeeeeeee!

    Actually i dah tgk FB kawan u tu tapi tak tau nak order macam mana sbb tak nampak pun dia uplod dr martens.. ke kena cakap je nak order pape then baru dia cari?

    ReplyDelete
  17. u kena tgk kat random photos yang dia upload. die dah delete album "Dr Martens" tp die upload kat pic stream fb je. link yg i bagi tu kan byk tu maryjane ade, loafers ade, boots ade..heels DM pun ade..u kena PM dia kalau nak order.
    tokey kedai kasot kat campbell penah gitau nnt kat pyramid & gardens akan ade butik DM balik (dulu dah ade kat amcorp mall tapi dah tutop) tp die ckp harga kompem RM600 ke atas sbb sewa kedai mahal. -_- gulp!
    dont mean to upset u tapi i mmg sgt terkejot u beli cherry reds ni for RM999. DM termahal i penah jumpe ialah RM1200 kat pertama complex itu pun sbb die 10hole and made of kain baldu siap ada corak zebra (ade texture bulu2 zebra bagai)
    xpe la ni pun prezen kann hehehe...anggap je sbb u xtau..skg dah tau pasni u jgn beli kat pyramid. pertama complex or campbell complex je yang okay. nak tgk my collections of DM tak heeeeeeee :D http://msjayfarhana.blogspot.com/
    Tapi i dulu byk beli yg bundle je. yg i beli baru2 ade la 2 3 ketol. yg lain smua bundle. :P

    ReplyDelete
  18. u kena tgk kat random photos yang dia upload. die dah delete album "Dr Martens" tp die upload kat pic stream fb je. link yg i bagi tu kan byk tu maryjane ade, loafers ade, boots ade..heels DM pun ade..u kena PM dia kalau nak order.
    tokey kedai kasot kat campbell penah gitau nnt kat pyramid & gardens akan ade butik DM balik (dulu dah ade kat amcorp mall tapi dah tutop) tp die ckp harga kompem RM600 ke atas sbb sewa kedai mahal. -_- gulp!
    dont mean to upset u tapi i mmg sgt terkejot u beli cherry reds ni for RM999. DM termahal i penah jumpe ialah RM1200 kat pertama complex itu pun sbb die 10hole and made of kain baldu siap ada corak zebra (ade texture bulu2 zebra bagai)
    xpe la ni pun prezen kann hehehe...anggap je sbb u xtau..skg dah tau pasni u jgn beli kat pyramid. pertama complex or campbell complex je yang okay. nak tgk my collections of DM tak heeeeeeee :D http://msjayfarhana.blogspot.com/
    Tapi i dulu byk beli yg bundle je. yg i beli baru2 ade la 2 3 ketol. yg lain smua bundle. :P

    ReplyDelete
  19. Do you need Personal Loan?
    Business Cash Loan?
    Unsecured Loan
    Fast and Simple Loan?
    Quick Application Process?
    Approvals within 24-72 Hours?
    No Hidden Fees Loan?
    Funding in less than 1 Week?
    Get unsecured working capital?
    Contact Us:(greenlightcapitalcorporation@gmail.com)


    Application Form:
    =================
    Full Name:................
    Loan Amount Needed:.
    Purpose of loan:.......
    Loan Duration:..
    Gender:.............
    Marital status:....
    Location:..........
    Home Address:..
    City:............
    Country:......
    Phone:..........
    Mobile / Cell:....
    Occupation:......
    Monthly Income:....

    Contact Us:(greenlightcapitalcorporation@gmail.com)

    ReplyDelete

Aku tak balas semua komeng..harap maklong..