Monday, June 17, 2013

Baju Raya 2013.

Puasa tak habis ganti lagi dah sibuk fikir pasal baju raya. Emang dasar! Hihihi.

Baju raya korang dah siap? Aku punya dah setel dah. Belajar dari pengalaman lepas katanya. So mintak mak aku siapkan awal-awal. Lagipun masa pergi Vietnam hari tu dah siap tempah. Hebat betul orang vietnam ni menjahit. Hari ni tempah, esok dah siap. Eh tapi mak aku lagi hebat la. Hari ni aku datang bagi kain soh jahit, hari ni jugak siap. Hihi. Tapi, macam biasalah aku kena tunggu tepi mesin. Kalau bagi je, lepas tu balik, maka tunggu la tahun depan. Itu pun kalau siap. Tapi biasanya kain tu akan missing in action dalam timbunan kain-kain kat rumah mak aku tu. Hahaha.

So kesimpulannya baik buat cepat-cepat untuk mengelakkan penyesalan di kemudian hari. Korang yang belum ada baju raya, yang masih tak tau nak beli kat mana atau tailor-tailor dah takmo amek tempahan, aku ada berita baik untuk korang. Aku ade dua design baju yang korang boleh pilih kalau berminat nak tempah. Tapi tempahan limited. Tak amek banyak untuk batch kali ni. Ye la puasa pun tak sampai sebulan je lagi. Bulan puasa kang sibuk pulak dengan macan-macam aktiviti (ceh, macam aku je yang menjahit. haha). So sape cepat dia dapat la.



Ok ni design pertama



Mermaid dress. 
Ni bukan kurung moden tau. Ni dress. One piece je. Bukan 2 piece macam baju kurung moden tu. Tapi sebenarnya sama je la macam baju kurung. Cuma kain tu dicantumkan. Material from DENIM LYCRA. Denim lycra ni tak sama tau macam plain lycra yang biasa tu. Material ni memang high quality. Dijamin. Kain DENIM LYCRA ni two sided. Dua-dua belah boleh pakai. So korang boleh decide nak baju color purple, kain color pink atau twist. Dekat tangan dengan belakang baju ade covered button. But button ni tak function pun. Sekadar hiasan bagi nampak cantik sket. 

Price : RM220.



Design kedua pulak, lebih sopan sikit



Jubah Moden
Jubah moden ni macam dress jugak la. Material from satin valentina crepe.
Personally aku suka sangat material kain ni, sebab dia tak berkilat sangat macam satin biasa. Pegang kain pun rasa smooth je. Ada dua color untuk jubah moden ni : MAROON & DUSTY PURPLE. Nak request color lain insyallah boleh cari. Tapi yang memang ada stok dalam tangan color maroon & dusty purple tu. Yang aku pakai ni color pink. Lebih kurang dusty pink jugak la. Dekat tangan tu boleh request nak cuff atau tak.

Price :RM230.



Take note : Yang ni semua pre order ye. Order close end of this month. Item delivery 2 weeks before raya, insyaallah. Deposit 50% needed masa order. Balanca bayar bila baju dah siap.

Any enquiries, boleh emel to : cujern@gmail.com

TQ.

6 comments:

  1. Mermaid dress cantik sangat kak. Hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks dik..personally akak pun suka mermaid tu

      Delete
  2. salam sist...sye zue..ad wt dropship x????

    ReplyDelete
  3. kalau nak suh buat asing2 baju lain kain lain yg mcm mermaid tu bole, tp kain akk bg kira upah jer..bole tak..haihhh..byk cekadak plak customer nih..

    ReplyDelete
  4. Mermaid dress still in stock email me...u.farahana@gmail.com

    ReplyDelete

Aku tak balas semua komeng..harap maklong..