Thursday, October 10, 2013

Cerita Anniversary Semalam.

Ala, nothing special pun. Just pergi dinner je. Itu pun kat alamanda je sebab dekat dengan rumah. Lagipun aku dah beli tiket movie untuk semalam. Kata semalam hari Rabu. Hari rabu memang aktiviti kitaorang laki bini ialah tengok wayang.

Ha jangan tak tau ni baju yang kesepuluh aku tukar. Memang satu masalah aku bila nak keluar tak tau nak pakai baju apa. Sampaikan dah masuk dalam kereta pun, aku boleh keluar balik untuk tukar baju. Last-last pakai camni je selesa.


Dipendekkan cerita kitaoang pun sampai la kat Alamanda. Mula-mula plan nak makan kat TGIF. Tapi lepas dah sampai TGIF tu, aku ubah fikiran pulak bila nampak DOME kat sebelah TGIF. Nak rasa coffee kat DOME. Kata hantu coffee. Kalau nak tau, aku memang seumur hidup tak pernah makan kat TGIF mahupun DOME ni. Maklumlah orang kampung, selalu makan nasi campur je kat gerai. Tambah pulak laki aku memang tak masuk sangat makanan-makanan barat ni. Tapi takkan la anniversary ko pun nak makan nasi campur kan. Mestilah special sikit walaupun sebenarnya takde la spcial sangat pun. 


Ha ni yang aku nak cerita sket pasal semalam. Actually agak memalukan jugak cerita aku ni tapi bila fikir balik rasa kelakar pulak. Rasa bongok pun ade jugak. Memandangkan aku tak pernah makan kat DOME tu, elok lah aku tanya dulu waiter tu apa makanan yang best kat situ. So budak tu pun suggest la itu ini. Last-last aku order fish n chip je. Laki aku order beef steak. Air aku order confirm la coffee. Laki aku order air apa tah. 

Sementara menunggu makanan sampai.


Tak lama pun tunggu order aku sampai. Maybe sebab tak ramai orang kot. Ha masa ni la kejadian bongok tu berlaku. Mula-mula air aku sampai.

Ha nampak tak tangkai kat air tu.

Aku mula-mula rasa pelik dah. First time aku tengok cawan siap letak tangkai macam ni. Ke semua tempat makan mahal memang dia letak macam ni. Aku je kot yang jakun. Lepas tu siap ade niskut lagi dua ketol. Fungsi biskut tu untuk apa? Kena campur dalam air nak kasi sedap ke cemana?  Baru nak tanya kat budak waiter tu dia dah blah. Eh laju pulak ko blah ye tak sempat aku nak tanya. Ko jangan tak tau aku sampai ragu-ragu nak minum air tu. Takkan le kena angkat tangkai tu kan. Aku tanya laki aku, dia lagi la tak tau. Pastu dia wat bodoh je. Aku la terkulat-kulat je pandang air tu. Aku tahan je minum sebab takut kang terbuat perkara HINA. Aku siap whatsapp adik aku tanya camne nak minum air dengan menatang ni. Hahahaha bodoh gila. Eh bodoh takpe. Tapi jangan bodoh sombong. 


Ha nampak siap whatsapp lagi tanya kat adik aku.
Sekali adik aku lambat gila reply.


Tengok, aku sanggup x minum sebab tak nak malu.



Tengok la, makanan dah sampai pun air aku still macam tu.

Gigih aku rembat air laki aku sebab tak nak minum air aku tu. Hahahaha. Tunggu adik aku reply memang lambat gila. 15 minit lepas tu baru reply. Aku dah nak habis makan dah. Sekali dia pun tak tau sebab tak eprnah order.



Last-last kan aku dah bengang, aku try la cabut pemegang tu. Laaa sekali boleh je cabut pemegang tu. Masa mula-mula aku try tadi, cawan aku tu tengah panas. So susah sikit la nak cabut menatang tu. Dah lama sikit baru sejuk, senang je nak angkat. Rupanya memang la kena letak pemegang tu. Sebab dia guna GELAS, bukan CAWAN. Kalau cawan kan dah ade tangkai. Gelas mana nak datang tangkai. Air tu pun panas, camne nak pegang. Haiyaaaaaa. Yang diorang ni pun guna gelas kenapa. Gunalah cawan ke, mug ke. Takde la orang kampung cam aku ni jakun. Nasib baik aku tak buat PERKARA YANG AMAT HINA tu. Kalau tak, memang aku suruh laki aku tikam je la aku dengan garfu kat situ jugak. Hahahahahahaha. 

Nampak tak gelas aku dah bebas dari tangkai bongok tu. Hihihihi.
Baru lah boleh makan dengan senang hati.


Ha tu le ceritanya. Kan dah kata tak best pun. Sape suruh baca. Hihihi. Kesimpulannya, lain kali kena la selalu makan tempat-tempat cenggini supaya perkara hina tidak berlaku lagi. 

Sebelum balik sempat mintak waiter DOME tu amekkan gambar.

^_^

11 comments:

  1. Ahahahahaa! comel lah u ni :P ak aa bende tu mmg guna utk pegang sebab panas ler..i suke biskot2 dome utk cicah tu...sodap...i mmg sangat suke dome!!! spicy olio die saaaaaaaaaaaaaaaangat sedap! Tapi bile time gaji je lah mampu mkn kat dome kannn... :P u shud try chicken pie diorang pun sodap juga! dan espreski, dan dan dan Ughhhh sedapnye makanan kat dome smua sedap belaka. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. actually dua menu tu mmg waiter tu suggest..tp tgk mcm tak kenyang je..hehehe...

      Delete
    2. woo..kenyang gile kot. sbb portion die banyak. hehehe..xpe next time u can try ;)

      Delete
  2. Oh happy 3rd anniversary, anyway :D

    ReplyDelete
  3. kahkahkah. serius lawak. so lepasni kalau aku g dome bolehlah berlagak mcm dah biasa pergi sebab dah baca entri ni.

    ReplyDelete
  4. Kah3 ok fine info berguna sgt.kalau tak aku pun nt terbuat perkara yg memalukan hihi

    ReplyDelete
  5. hahahaha lawak laaa siap msj adik . btw happy anvssary :)

    ReplyDelete
  6. Lawaknye, from me, once a dome waiter klcc 2006'2009..now at dubai

    ReplyDelete

Aku tak balas semua komeng..harap maklong..