Friday, October 17, 2014

My Favourite Photo Editor App.

Korang yang ada smartphone ngan instagram mesti suka edit-edit gambar kan? Ke korang selalu upload gambar tak payah edit. Cam aku kamera henpon aku memang out sket, so memang memerlukan bantuan apps la nak kasi gambo cantik sket. Kalau tak kang, x konfiden pulak iols nak upload gambo. Lagi-lagi kalau gambar selfie, haruslah edit dulu kasi hilang sume kesan noda kat muka tu. Hihi. Masa mula-mula pakai phone dulu, jakun sangat dengan apps camera360 tu. Sket-sket nak guna camera360. Tapi sekarang dah tak suka pakai effect camera360. Macam nampak fake sangat. Ceh, nak natural upload la gambar #nofilter sekali. Tengok camne. Eh tapi kalau pakai selfie pakai camera iphone 5 or 5s, dah tak payah filter pun sebab gambar iphone mmg dah sedia cantik. Tapi masalahnya iols punya henpon cikai je. Iphone 4 jek. Dah 4 tahun tak tukar phone. Nak beli iphone 6 tak mampu kaedahnya. Sobbbssss.


Ni je photo editor yang ada dalam henpon aku. Sebelum ni aku paling suka app VSCOcam tu. But now aku prefer edit guna PicTapGo tu. Sebabnya pictapgo tu lagi banyak filter. Tapi apps ni berbayar la. USD1.99 kot. Tah la tak ingat sangat. Korang boleh search kat Apple Store.


Ha ni la hasilnya bila guna apps pictapgo tu. Serta merta Mel jadi putih melepak. Hahahaah. Yang belak kiri no filter using camera iphone 4. Yang belah kanan tu dah edit guna pictapgo tu.



Yang bestnya apps ni banyak filter and boleh layerkan filter tu. Pastu boleh adjust kekuatan filter tu. Kena kreatif sket kat sini.


Ni contoh aku edit guna 2 apps yang berbeza. Belah kiri cam biasa no filter, tengah tu edit guna pictapgo, yang kanan sekali guna apps camera360. Hihi. Korang suka yang mana? Aku prefer yang pictapgo tu. Tapi sebenarnya kalau tak payah edit lagi best. Natural beauty gitu. Masalahnya org tak bape yang natural beauty ni kena la bantuan apps kan. Kalau tak kang, jadi nightmare org yang tengok gambar aku. Eh, ke korang dah trauma sebab tengok gambo aku sedabak beso ni? Hahaha.

8 comments:

  1. cantik..mcm2 kan sekarang ni editor..

    ReplyDelete
  2. muka hang memang flawless tahap dewa
    tak edit pun takpe noks

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum cujen. hihiii lawo gambar last tu. mel tengah haus ekk. heeeee sheila kekadang suka guna filter. pakai yg ada kat instagram je. hihiii

    ReplyDelete
  4. mcm2 skrang kan...akak pandai gune 360 jek...peghaakkkk tak ko rase akak ko ni hahaahahah...adoiiii...alaaa ko kulit lawa jek cujen...tak pakai filter okey jek.....akak ni je kawah segala saiz ade hah hahahahaha....kawal dodol, kawah rendang....

    ckp pasal iphone nie akak stress tgk ip6...ingat spec die canggih bombastik laa setaraf harga...sia2 akak kumpul duit tuk grab ip6.... majuk akak ...tgk note 4 lagi gile babeng canggih...mmg akan daku ucap selamat tinggal laa kat apple huhuhuhu....samsung come to mama babehhhh hahaahahah

    ReplyDelete
  5. Oh? dalam fon boleh edit2 ke?

    ingatkan kat laptop je yg boleh?

    Maklomlah... orang tua.... (malu)

    ReplyDelete

Aku tak balas semua komeng..harap maklong..