Monday, December 22, 2014

Play Yard Untuk Mel.

Akhirnya....akhirnya..... aku beli jugak play yard untuk Mel. Huwaaaaaa, habis dana aku simpan nak beli iphone 6. Sobssssssss! Nangis di bucu katil. Tapi takpelah, demi anak ku sorang ni takpelah mummy korbankan iphone tu dulu buat sementara waktu. Iphone 6 boleh masuk wishlist tahun 2015.



Mula nya aku memang dah kensel dah niat nak beli play yard ni. Ye la mahal kot mende tu. Pastu kang Mel ni cepat bosan. Mesti dia tak nak dok lama-lama dalam tu. Tapi sabtu lepas aku dah tak boleh blah lagi dah sebab Mel asik la tergolek, terhantuk, tersembam kat lantai. Pantang aku leka 2 saat je dia dah tergolek. Aku rasa ada la 5-6 kali jadi camtu hari tu. Aku pulak dah la banyak kerja nak buat time tu. Laki aku takde nak tolong tengok kan Mel sebab dia OT hari tu. Mel pulak lasak ya amat. Tak tau penat. Aku sampai nak gi berak pun berkira-kira. Terpaksa bawak Mel sekali dalam toilet. Nasib ko la Mel. Hahahaha. Disebabkan aku stress sebab langsung tak boleh nak bergerak, dan dan tu jugak paksa laki aku pergi beli. Emang dasar!! Hahaha. Ok ni bukan alasan ye. Aku rasa aku memang perlukan play yard ni supaya aku boleh la jugak nak buat kerja kalau time laki aku takde tu. Kalau tak susah jugak weh. Sehari suntuk dok mengadap je si Mel ni. Memang tak lama lagi jadi cam kapal karam la rumah aku tu. So bila ada playard ni, boleh la aku sumbat  Mel dalam tu, biar dia main je kat situ. Takde la risau bahaya ke apa. Kalau jatuh pun tak sakit sangat sebab ada floor mat tu. Boleh la mummy bernafas sket. Kalau tak, semput aku tengok si Mel ni.

Aku survey playard ni dah lama. Tapi setakat survey je la. Nasib baik aku jumpa jugak orang yang jual murah. Kat IG ada yang jual sampai RM630 yang macam aku beli tu. Tapi aku dapat harga tak sampai 450 pun. Boleh la kan. Yang floor mat ABC tu aku beli kat kedai mainan kat jalan raja laut. Murah jugak la, satu pack tu ade 10 keping RM15. Tapi kena beli 6 pack. Untuk playard aku tu, just guna 3 pack je dah cukup. Takpelah lebih tu boleh pasang kat dapur ke, bilik ke. Hihihi

Kemain tau, siap beli bola-bola api lagi. Hihi


Balik tu tak nyempat-nyempat soh laki aku pasang.



Ha, main la ko nak dalam tu. 

Terpaksa alihkan rak kasut aku ke tempat lain semata-mata nak letak playard Mel ni. Nasib baik ada ruang tuk playard ni. Main la sorang-sorang Mel dalam tu. Hiks. Kesian. Tapi Mel ni pun pandai mengada. Dia ok duduk dalam tu tapiiii.... dia nak aku jugak dok dalam tu. Huwaaaaaa! Cane ni Mel? Mummy nak wat keje la. Kalau dia xnampak aku, dia diam je dalam tu. Nampak je aku, terus buat-buat nangis. Soh aku amek dia. Ngade tau! Lagi satu Mel risau dia tak boleh nak berdiri bila dok dalam tu sebab takde tempat dia nak berpaut. Skrg ni kemain eksen, semata nak berdiri. Kalau ada je benda yang dia boleh berpaut, memang dia nak berdiri je la. Berangan nak berjalan la tu. Ceh!




Yang bestnya bila ada playard camni, segala mak nenek aku boleh sumbat dalam tu. Hikhik. Silap-silap hari bulan boleh jd tempat mummy letak timbunan kain baju dalam playard ni. Hahaha.

Kita tengok la nanti sejauh mana Mel nak dok dalam tu. Agak dia dah takmo dok dalam tu, aku preloved la menatang ni kat sape-sape nanti. Hihihi.


13 comments:

  1. Assalamualaikum cujen. wahh bestnya beli juga play yard ni untuk mel! sheila ingat nak diy la. hahaha tapi leceh sikit nak tunggu ada masa baru buat. hahahahha ehh jual kat ig? nak tahu nama seller tu. leh survey. kot la, boleh beli... malas nak tunggu DIY hahahhaa ;p

    ReplyDelete
  2. Wah...dh beli..besar jugak ek...cik mah nk beli..tp rumah kecik...so xjadi...biakan azwq je kat ruang tamu..n letaj bantal tepi dinding utk keselamaran..conel mel..

    ReplyDelete
  3. akhirnya, dpt gak..mmg niat nk beli, tp macam...ermm, umah sempit kan.. hahaha.. semalam nk beli la floor matt, hubby kata tggu anak bsr ckit.. apakah..

    ReplyDelete
  4. floor matt ada lebih tu jual kat aku je la kak..hehehe

    ReplyDelete
  5. Hahahah comelnye mel. Mst dia heran je dok dlm tu kan. Ahhahaha. Ingt nk jugak beli tapi rumah sempit xde ruang heee

    ReplyDelete
  6. Salam... Cujen beli kat mana tu kongsi le... Akak pun nak beli juga...hehehehe

    ReplyDelete
  7. Assalam cujyn,
    waaaaaaaa
    santeknya playard mel he3

    ReplyDelete
  8. hi, pls feel free to visit my play yard site :
    http://www.mummyloveshop.com/themes/red1a/show-category.asp?category_id=19&ref=

    Blogspot: http://playardexpert.blogspot.com/

    H/p: 0129797731

    ReplyDelete
  9. Sy ada jual play yard..jika berminat boleh whatsapp sy 013-9795387 (izzati)

    ReplyDelete

Aku tak balas semua komeng..harap maklong..