Wednesday, April 29, 2015

My Sister Wedding

Ok hari ni nak cerita pasal wedding adik aku yang baru berlangsung Sabtu lepas. Ni kali kedua kenduri kawen buat kat rumah aku. First time masa adik aku Ain kawen. Tahun 2012. Kali ni adik aku Eda pulak. Berapa banyak daa adik beradik. Sampai orang pun konpius, ko ni berapa banyak adik beradik. Hahaha. Adik beradik aku ada 7 orang. Sorang lelaki yakni abang aku yang sulung. Aku yang nombor 2. Kat bawah aku ada 5 orang adik lagi yang semuanya perempuan. 3 dah kawen termasuk yang baru ni. Tinggal lagi 2 orang yang masih sekolah. Sorang tingkatan 5, sorang darjah 6. Ha yang dua orang ni tak tau bila nak kawen. Eh perlu pulak aku nak citer salasilah keluarga aku kat sini. Hihihi. Saje je buat pengetahuan korang.

Masa adik aku Ain tu kawen, aku takde citer ek dalam blog. Lupa pulak. Takpelah, dah lama malas nak citer. Masa adik aku yang Ain tu kawen, ade prob dengan dia punya catering. Aku cam dah draft dalam blog tp tak update pulak. Ah biar la. Mende dah lama. Citer yang baru ni je la. Memandangkan rumah aku besar dan dapat end lot pulak tu, so kenduri buat kat rumah aku je. Mak aku dok apartment je, kat celah mana nak buat. So rumah aku la venue yang strategik sekali. Lagipun semua adik beradik aku kan dah dok Putrajaya ni. Senang nak buat preparation. Tapi nak prepape apa pun, semua pakai catering. Bayo je, pastu tunggu je la catering datang.

Event kali ni dikira sukses. Kenduri kawen ni yang penting makan kena sedap. Alhamdulilah kali ni, catering memang superb. Boleh katakan semua yang datang tu puji makanan sedap. Memang sedap pun, aku sendiri tambah makan bape kali. Hahaha. Memang aku pun puji la catering ni. Makanan sedap dan servis terbaik. Sape-sape yang cari catering tuk kenduri boleh la google D' Intan Collection. Dia buat sekali pelamin mekap semua. Tapi adik aku tak amek la semua tu. Dia amek catering je. Pelamin n baju dia tu, dari Zaifie Zainal. Kot-kot la ada yang nak nak tau.

Wedding kali ni, abang aku je yang takde coz anak dia tiba-tiba pulak warded. Anak dia jatuh katil sampai biru-biru muka dia. Abang aku ni dok Melaka. Anak masuk hospital kat Melaka. Tak dan nak datang. Takpelah, janji event selesai dengan sempurna. Layan gambar je la. Tapi gambar tak banyak pun coz aku sekarang kedekut nak share gambar. Malas nak transfer from phone. Lagipun wedding adik aku, dia pun ada blog. Biar lah dia yang update cerita kawen dia. Aku update sket-sket je. Hehe.

Ni pelamin. Buat kat luar je sebab dalam rumah sempit. Tak muat pelamin ni nanti. 

Dah selamat menikah. Boleh tak aku tak tengok masa diorang nikah. Sebab masa nikah ni aku pun sibuk-sibuk soh MUA pengantin ni aku mekapkan aku sekali. Sekali lepas aku aku siap mekap, turun bawah tengok dah selesai. Cissss. Pantas gile. Tak nyempat-nyempat. Tau-tau dah selamat menikah.

Ni la pengantin nya.

Ni je ahli keluarga aku yang ada.  Family abang aku pulak tak dapat dtg. Yang lain-lain tak dapat dikesan masa nak bergambo.

Ni la adik beradik aku yang pompuan. Adik aku yang bongsu takde dalam pic sebab dia dah tukar baju, pastu takmo bergambo. Aku yang no 2, sebelah aku no 5, yang tudung coklat tu no 3, sebelah dia tu no 6. Yang kawen tu no 4. Ha pening tak? Hihihi. Tinggal lagi 2 org je belum kawen. Yang kanan sekali tu dengan yang takde dlm gambo. Lambat lagi kot dua org ni. Sekolah pun tak abes lagi.


Ok tu je gambar yang ada dalam simpanan aku. Selamat pengantin baru untuk adik aku Nur Hidayah Isa & welcome to our family untuk suaminya, Hasrol Nizam.




4 comments:

  1. Dulu masa wedding iolls pun iolls amik Zaifie Zainal untuk pelamin dan deco bilik pengantin

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum. wahh comelnya adik cujen. selamat pengantin baru ye. hehehhee

    ReplyDelete
  3. cantiknye pelamin tu....tetiba rasa nak sanding skali lagi....hahahahha

    ReplyDelete
  4. Assalam cujen,
    aloooo
    naper mel tak kuning ??? :)

    ReplyDelete

Aku tak balas semua komeng..harap maklong..