Monday, April 4, 2016

Shopping dan dapat Duit balik dengan Shopback!

Percaya tak kalau aku cakap korang boleh dapat duit dengan bershopping. Ha, jangan tak percaya. Memang boleh dengan SHOPBACK.MY. Shopback ni memang heaven sangat untuk korang-korang yang kaki shopping online macam aku ni ha. Hihihi. Sebabnya, sambil-sambil shopping korang boleh dapat cashback dari hasil aktiviti shopping korang tu. Tambah pulak dengan Shopback selalu ada extra disscount. So memang berganda-ganda korang boleh jimat. 



Yang lagi best Shopback ada beratus jenama-jenama dan website yang korang boleh earn cash. Zalora, Lazada, Foodpanda, Agoda, Groupon dan banyak lagi la. You named it! Pendek kata semua website yang kita biasa shopping ada di Shopback. Takkan korang tak pernah shopping kat salah satu website ni kan? Mestilah pernah kan. Kalau sebelum ni shopping tak dapat apa, tapi dengan Shopback ni, korang boleh dapat cash balik. Ade yang bagi cashback sampai 12%. Banyak tu weh. 

Nampak tak kat atas tu total earning aku dah ade RM74.05. Tu baru seminggu aku register dah dapat banyak tu. (Nampak sangat banyak shopping, hihihi). So macam mana nak dapat cashback balik dengan Shopback ni?

Senang je, memula korang kena la register dulu dekat Shopback ni. Boleh click sini SHOPBACK.MY. Register la macam biasa. Then lepas register dan activate from emel semua, boleh la start shopping. Contoh kata korang ada nak beli barang from Lazada. Instead korang pergi terus ke website Lazada tu, apa kata korang bukak website Shopback and start shopping from Shopback. Ni aku bagi tutorial simple sket;


1. Bukak website Shopback dan login dengan akaun korang. Then click kat box Lazada tu.


2. Lepas click nanti dia akan keluar pop up macam ni. Then click Shop Now tu.


3.Lepas korang click kat Shop Now tu dia akan redirect keluar satu lagi new window. 


4. Then tunggu la sampai kuar website Lazada tu. Ha, apa lagi. Dah keluar macam ni boleh shopping macam biasa.


Tapi pastikan korang checkout dalam window yang sama ni. Barulah entitled tuk dapatkan cashback dari Shopback ni. Korang punya cashback akan masuk ke akaun korang within 48 hours.

Ni total cashback yang aku dah dapat. RM74.05. Tapi status still pending, belum boleh redeem. Kat situ ade tulis bila boleh redeem. Ade masa 87 hari sebelum aku boleh redeem cashback aku tu. 

"Your Cashback will turn 'Redeemable' once order is validated by the merchant. This will take 30-60 days to ensure that there is no order cancellation/return/exchange"


Tak kisah la lambat boleh redeem. Janji boleh dapat cashback balik dengan aktiviti shopping online aku ni. Aku bagi contoh lain, macam mana boleh jimat dengan cashback ni. Ni contoh aku beli skincare from website HERMO. Aku beli through Shopback ni.

Ni barang yang aku beli. Total blm masuk GST dan shipping RM38.90

Ni total yang kena bayar. RM41.23. Ade GST RM2.33. Shipping free.

Ni cashback yang dapat balik. RM2.18. Tak banyak mana, tapi still boleh jimat. 

Kalau korang beli banyak, lagi banyak korang boleh jimat. Kumpul sket-sket, hujung tahun boleh reedem pastu gi holiday. Hehehe. Best kan. 

Ha, dah tu apa tunggu lagi. Jom la register dan start shopping dengan SHOPBACK.MY ni. Lagi lambat korang register, lagi banyak korang rugi. register je dulu, mana tau nnt ade nak shopping online kan. Boleh earn cashback sama-sama.

Happy shopping uols!!



Eh, lupa pulak nak share barang yang aku beli from Hermo tu. Order hari khamis, hari ni dah sampai.



Aku beli 2 item je. Aloe vera & serum skin food tu. Kotex tu free gift. Best kan shopping online ni, dapat jimat dapat free gift lagi. Sekarang aku tengah gila skincare and kosmetik dari Korea. Korang kalau nak beli apa2 kosmetik or skincare korean brand boleh try website Hermo ni. Kalau belum ada akaun dengan Hermo, boleh register dari Shopback. Sebab untuk new customer yang register Hermo from website Shopback, akan dapat extra percent cashback dari Shopback.